Últims dies per inscriure's al ball del Paga-li Joan

El Ball del Vano i el ram es ballarà per la Festa Major, el dia de Sant Pere als jardins de l’Hort de l’Abat

Les inscripcions del Paga-li Joan tancaran el pròxim divendres 9 de juny. Els assajos del ball van començar dimecres, 24 de maig i s'allargaran fins al pròxim dimecres, 21 de juny.

 

Les dates dels assajos són els dimecres i els divendres, de 19 a 20 hores pel grup infantil (de 6 a 16 anys) i de 20.30 a 21.30 hores pel grup d'adults. En cas de pluja, els assajos es faran al Celler Modernista.

 

Les inscripcions s'han de realitzar al correu pagalijoan@gmail.com o bé directament als assajos. 

 

La tradició santcugatenca es ballarà com cada any durant la diada de Sant Pere, copatró de la ciutat, el dimecres 29 de juny a les 20.30 h als jardins de l’Hort de l’Abat, coincidint amb la Festa Major.

Com es balla el Paga-li Joan?

Imatge d'una de les edicions del Paga-li Joan FOTO: Artur Ribera

El ball comença amb l'entrada de la parella caminant amb el pas doble del ball de gitanes. Seguidament, la parella passa davant les autoritats i músics per saludar-los. Un cop es disposen en rotllana, són la cançó del "Paga-li Joan" i interpretant el passeig: un caminar amb gràcia que encadenen amb el següent pas, el dins-fora, amb moviments semicirculars i en el que el noi fa un moviment d'obrir i tancar el braç, mentre li dóna el vano a la noia. Després d'uns quants passos, els dansaires marxen a buscar un ram, mentre la parella es queda ballant, després els hi entreguen i acaben fent un pas de vals.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem