Una moció d'ICV vol que l'Ajuntament defensi la propietat municipal del Monestir

El prelat va inscriure en el Registre de la Propietat el ple domini del temple i la Casa Abacial

ICV-EUiA portarà al pròxim ple municipal que se celebrarà el dilluns, 21 de desembre, una moció perquè l'Ajuntament paralitzi amb les accions que facin falta la inscripció provisional del Monestir a favor del Bisbat de Terrassa. El 7 d’agost del 2014, el prelat va inscriure en el Registre de la Propietat el ple domini del temple del Monestir i de la seva Casa Abacial a favor de la Parròquia de Sant Pere, tot i que la Generalitat disposa del domini eminent sobre el Monestir i el consistori santcugatenc té la propietat útil.


La portaveu ecosocialista Roser Casamitjana ha explicat que el seu grup polític ha vehiculat una moció feta pel Grup d’Estudis Locals (GEL) i de la Fundació Sant Cugat per revertir l'acció del bisbat. Casamitjana ha indicat que la petició també inclou la demanda que es constitueixi un patronat que vetlli pels interessos del monument i que reuneixi les administracions implicades i la ciutadania.


La política ha explicat que espera que tots els grups donin se sumin a aquesta moció, perquè "no està feta contra ningú i si a favor de la ciutat, perquè el Monestir és la joia de la corona i com a tal s'ha de defensar" i ha recordat que ja ha passat més d'un any i mig d'ençà que el bisbe va inscriure l'edifici del segle IX, pel que ara queden sis mesos perquè aquesta inscripció sigui ferma. Casamitjana també ha explicat que en el supòsit que el Monestir quedés en mans de l'orde religiós suposaria que "l'Ajuntament no tindria cap protestat en la part de l'església del monument".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem