Acord entre Grifols i els treballadors per l'ERO

L'entesa suposa que es passi dels 92 acomiadaments previstos inicialment a 51

L'empresa farmacèutica Grifols ha arribat a un acord amb els seus treballadors sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat el passat mes de febrer, segons ha explicat la Secció Sindical Interempreses de CCOO. L'entesa, que ha rebut el suport gairebé unànime dels empleats, suposa una reducció del nombre de persones afectades a les plantes de Sant Cugat i Parets del Vallès per l’expedient de gairebé la meitat, ja que han passat de les 92 inicials a 51.

Més info: Grifols anuncia acomiadaments a Sant Cugat

L’acord preveu unes indemnitzacions de 46 dies per any treballat, amb un màxim de 36 mensualitats, per a les persones que tinguin fins a 61 anys, i de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats, per a les persones que tinguin a partir de 62 anys. També s’estableix un màxim indemnitzatori de 250.000 euros, però es garanteix l’import íntegre d’un any a les persones que tenen a partir de 62 anys. D'altra banda, les persones afectades rebran un import addicional de 17.000 euros per al col·lectiu d’entre 51 i 61 anys, i de 7.000 euros per a la resta. A més, s’estableix un pla de recol·locacions durant un període de sis mesos, amb caràcter voluntari.

Un acord que ha arribat després de la protesta dels treballadors davant la seu de Grifols convocada per Comissions Obreres el passat dimecres, 1 de març, per evitar les retallades. Per la seva banda, l'objectiu de la companyia amb els acomiadaments, que afecten 2.300 treballadors arreu del món, és aconseguir un estalvi de 400 milions d'euros anuals.

Més info: Un centenar de treballadors de Grifols protesten contra els acomiadaments

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem