Crítica moderada de l'oposició al Pressupost 2012

Tots els grups que no estan al govern han votat en contra l'aprovació inicial dels comptes tret de la CUP que s'ha abstingut

El Pressupost 2012 s’ha aprovat inicialment amb el vot favorable de CiU i l’abstenció de la CUP. La resta de partits han votat en contra per motius diferents malgrat que han anunciat que presentaran al·legacions de cara a l’aprovació definitiva el 19 de març. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas ha defensat un pressupost que ha definit com "de contenció i fiscal i de prudència extrema". Ha recordat que estem en una de les situacions més delicades dels darrers 15 anys i ha recordat que s'aplicaran mesures de control de la despesa, alhora que es posarà l'accent en les polítiques socials.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha justificat la posició del seu grup explicant que comparteixen la diagnosi de la conjuntura econòmica de crisi que ha fet el govern però aspiren a “canviar de model de ciutat ja que el que tenim ens surt massa car”. La CUP ha lamentat la reducció de les partides dedicades a les entitats i ha proposat el govern que disminueixi la partida dedicada a finançar els grups polítics per cobrir aquesta diferència. El govern ha promès estudiar la proposta.

Des del PP, Álvaro Benejam ha posat l’accent a “l’excessiva despesa ideològica i han criticat les subvencions a entitats culturals, l’ajuda a l’aprenentatge només del català i la política comunicativa municipal. Els populars han insistit molt en que la prioritat quant a despesa ha de ser els serveis a les persones i que reduint despesa en aspectes com cultura, sous dels càrrecs de confiança i comunicació es pot aprofundir en aquesta via.

ICV i PSC han subratllat la poca concreció de la tarifació social però han aplaudit la dotació de 300.000 euros en polítiques d’ocupació. Joan Calderon per ICV ha demanat més esforç en polítiques social i en cooperació internacional. També ha recordat que mantenir la partida en polítiques socials vol dir que disminueixen ja que no s'ha tingut en compte la pujada de l'IPC.

Ferran Villaseñor, pel PSC, ha recordat que el 2012 els santcugatencs pagaran més impostos ja que el rebut de l'IBI pujarà i es crea la nova taxa del clavegueram. Respecte el compromís amb la tarifació social ha dit que "és el moment per passar de la literatura a la pràctica". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem