La retallada del pressupost serà de menys del 5% respecte a l’any 2011

L’endeutament municipal se situarà al 75%, un 8% superior que el del 2011

El pressupost municipal serà inferior al de l’any anterior. Segons fonts internes del consistori, si l’any 2011 es disposava de 96 milions per a les seves despeses anuals, aquest any la xifra superarà de poc els 90 milions, i la qual suposarà una reducció menor al 5% respecte a l’any passat. Per altra banda, l’endeutament municipal se situarà al 75%, un 8% superior que el del 2011.

No tot baixa

Malgrat que la retallada serà, a grans trets, transversal a totes les àrees municipals, no tots els departaments la notaran per igual. El que més ben parat quedarà serà el de Serveis Socials que mantindrà al mateix nivell la partida de diners que es dedicarà a pal·liar els efectes més desagradables de la crisi. Beques menjador, ajuts per escolarització i d’altres subsidis no notaran la caiguda d’ingressos de l’Ajuntament.

A canvi, però, altres departaments com Cultura i Esports seran dels que més notaran la davallada d’ingressos i tindran una reducció de la partida pressupostària propera al 10%. Les subvencions a les entitats (esportives i culturals) es reduiran i es dedicarà gran part de la inversió esportiva (mig milió) a col·locar la gespa de la pista d’atletisme. Altres àrees com Comunicació, Joventut o Mobilitat també es ressentiran de la situació però la retallada no serà superior al 3%.

Els diners per invertir

Sant Cugat tindrà 6 milions per gastar-se el 2012. Per bé que el pressupost serà, com dèiem, de poc més de 90 milions, la major part d’aquest es dedica al funcionament normal de la institució. En altres paraules (sense comptar Promusa i la construcció d’habitatge protegit) l’Ajuntament disposarà d’aquesta quantitat per arreglar carrers o fer nous equipaments i instal·lacions. Pel que fa al retard en la presentació dels números municipals, la raó que addueix el consistori és que abans d’entrar en els detalls del 2012 l’equip de govern ha volgut fer una planificació de tot el mandat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem