Delphi protagonitza la manifestació de l'1 de maig

Prop d'un centenar de persones han recorregut els carrers principals de la ciutat, aquest diumenge 1 de maig

Delphi i el principi d'acord entre el comitè i l'empresa, en el qual s'ha pactat l'acomiadament dels 540 empleats de la planta santcugatenca, han estat els principals protagonistes de la manifestació d'aquest diumenge, 1 de maig, en motiu del Dia del Treballador.

Un centenar de persones han recorregut, des de la plaça del Coll fins a la plaça de Lluís Millet, els principals carrers del municipi per reivindicar, tal com diu Julio Sánchez, portaveu de l'Assemblea dels Drets Socials "contra la desindustrialització, la deslocalització i per a un treball digne".

Sánchez, ha volgut recordar que "creiem que és important estar, aquest anys sobretot, per tot el que s'està vivint al municipi amb Delphi, ja que deixarà fora a molta gent. Sant Cugat és una ciutat profundament desigual, en la qual hi ha 3.500 aturats i un 41% d'aquests no reben cap tipus de prestació".

Moment de la manifestació FOTO: Haidy Blanch

A la manifestació han participat les formacions locals de la CUP, Ciutadans, ERC i ICV-EUiA. En aquest aspecte, els regidors presents han coindicit en destacar la situació de Delphi.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha volgut destacar que "per nosaltres l'1 de maig és un dia assenyalat, però la lluit s'ha de fer cada dia. A Sant Cugat hi ha el tema de la Delphi, i axò demostra que magrat és una ciutat benestant hi ha complicacions laborals, precarietat i risc d'exclusió social. El tema Delphi és el paradigma del que passa amb tot el sistema econòmic".

Per la seva banda la regidora d'ERC Mireia Ingla ha volgut remarcar que "el problema de Delphi, per desgràcia, passa a moltes empreses de tot el país, tenim un problema molt greu amb això. Localment, és cert que Sant Cugat tenim un índex d'atur molt diferent, però també és cert que hi ha situacions invisibles. Sant Cugat és una ciutat difícil i el fet de generar ocupació entre els joves de la ciutat hauria de ser una prioritat de la ciutat".

Paraules similars ha dit el regidor de Ciutadans Aldo Ciprián. "És una llàstima com una empresa com Delphi hagi de sortir de la ciutat. Afecta molta gent, fins i tot jo vaig treballar per Delphi. Hauríem de posar mitjans perquè aquestes empreses no marxin de la ciutat, sinó que en vinguin més perquè la gent de la ciutat tingui treball".

Finalment, la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha volgut llençar 3 missatges "que hi hagi treball per a tothom, que el treball sigui digne amb sous dignes i que els sous siguin iguals per a homes i dones. Pel que fa a Sant Cugat, Casamitjana espera que "es resolgui el tema de Dephi pel que fa a l'aspecte de la reindustrialització. Esperem que es faci i que pugui acollir el màxim de treballadors de la planta". 

Moment de la manifestació FOTO: Haidy Blanch
Més informació
 
Comentaris

Destaquem