Delphi acomiada tota la plantilla

El període de negociació de l'ERO ha finalitzat aquest divendres 30 d'abril

Els 540 treballadors de Delphi seran acomiadats. Aquest divendres 30 d'abril, el comitè d'empresa i l'empresa han arribat a l'acord. Després d'un mes negociant, des que Delphi va presentar l'ERO el passat 29 de març, les dues parts han arribat a un acord. Un acord que tal com diu José Antonio Morán, president del comitè d'empresa "no compleix les nostres expectatives, però garanteix unes condicions molt millors que les que estableix la legislació".

Aquest recull que els treballadors seran indemnitzats amb 65 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats, tindran un lineal de 10.000€ més un addicional de 2.000€ que l'empresa pagarà al gener del 2017.

L'acord també contempla prejubilacions a majors de 56 anys amb les condicions pactades segons conveni i, afegeix que, les persones que aquest any compleixen els 55 se'ls manté la base de cotització.

Per altra banda, es desenvoluparà un pla social, per garantir la possibilitat de recol·locació de la marjoria de la plantilla i un pla de formació "molt ambiciós", tal com ha destacat Morán.

Pla de reindustrialització

Tal com apunta Morán, l'acord no recull cap pla de reindustrialització perquè a l'última hora no ha prosperat". Tot i això, el president del comitè ha explicat que "Delphi posarà a disposició dels treballadors els actius de la companyia i ara formarem part de la taula de negociació de la reindustrialització de la planta". Un procés que es podria allargar unes setmanes.

L'acomiadament dels 540 empleats i tancament de la planta, també s'ha modificat. En aquest cas durant el mes de maig s'acomiadaran un total de 65 persones, entre juliol i setembre, 299 i la resta d'acomiadaments s'efectuaran entre l'octubre i el març del 2017.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem