Les centralitats comercials de Sant Cugat reben deu milions de visites anuals

El centre de la ciutat rep anualment gairebé cinc milions de visitants, el 35% dels quals fa alguna compra

Les cinc centralitats comercials de Sant Cugat (Centre Ciutat, Mira-sol, avinguda de Cerdanyola, Torre Blanca i Coll Favà) reben anualment gairebé deu milions de visitants (9.907.965 persones). Així es desprèn del Pla estratègic comercial, encarregat per l'Ajuntament per conèixer l'estat actual i les necessitats del teixit comercial santcugatenc.

L'eix comercial del centre és l'espai que més visitants rep, amb més de 4,2 milions de persones. El segueixen l'avinguda de Cerdanyola (2,8 milions), Coll Favà (1,3 milions), Mira-sol (1 milió) i Torre Blanca (454 mil).

L'Ajuntament també ha volgut conèixer el percentatge de compradors entre els visitants en cada àmbit. Segons les dades, el 100% de les persones que van a Torre Blanca ho fan per comprar algun producte. Van darrere Mira-sol (96%), centre de la ciutat (35%); a Coll Favà (30%) i l'avinguda de Cerdanyola (20%). En total, són uns quatre milions de compradors anuals, aproximadament.

Les fortaleses de cada sector

El Pla estratègic comercial posa damunt la taula el sector clau de cadascuna d'aquestes centralitats comercials:

  • Mira-sol: Quotidià i serveis de proximitat i serveis especialitzats
  • Torre Blanca: Quotidià alimentari, serveis de proximitat, lleure, cultura i restauració
  • Coll Favà: Quotidià i serveis de proximitat
  • Avinguda de Cerdanyola: Quotidià i serveis de proximitat
  • Centre ciutat: Tots els sectors, considerant el sector d'equipament de la persona com a principal locomotora

El Pla estratègic també valora algunes de les possibles propostes de posicionament d'aquests sectors. Per exemple, considera que s'ha de millorar l'oferta de moda al centre de la ciutat, i pensar en la possibilitat d'incorporar grans marques amb superfícies de botigues més grans. En el cas de Torre Blanca es posa damunt la taula la necessitat de millorar l'aparcament i la percepció del preu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem