Nova campanya de protesta dels restauradors de la plaça Augusta

Els treballadors d'aquests locals duen samarretes que reivindiquen horaris unificats de les terrasses i tracte igualitari

Els restauradors de la plaça Augusta tornen a alçar la veu pel tracte discriminatori que diuen rebre per part de l'Ajuntament pel que fa a l'horari de tancament de terrasses i la limitació de taules. També denuncien una "pressió policial extrema" perquè tanquin en l'hora que els correspon. 

Per fer-se sentir, aquesta vegada no han recollit firmes, com van fer fa escassament vuit mesos, sinó que han dissenyat unes samarretes on es pot llegir, per una banda, "Plaça Augusta en lluita", i per l'altra, "Volem horaris unificats, no som diferents".

L'origen del conflicte

Les terrasses de la plaça Augusta, al costat del Monestir. FOTO: Artur Ribera

El conflicte es va iniciar quan al mes d'octubre de 2014 l'Ajuntament va enviar un decret als restauradors de la plaça Augusta on els avisava que a partir del dia 20 d'octubre haurien de tenir com a màxim 6 taules de quatre cadires a les terrasses i es reduïa l'horari de tancament.

Arran de l'aplicació d'aquesta mesura, que els restauradors van considerar discriminatòria i perjudicial pels seus negocis, van recollir al voltant de 1.800 firmes que van forçar una reunió amb l'alcaldessa i una solució parcial: tots els locals podrien disposar de 8 taules durant la setmana i de 14 el cap de setmana, i tancarien a les 23 hores. Aquest decret es mantenia vigent fins al 15 de maig, de manera que a partir del 16 de maig podien reprendre l'activitat normal.

El problema es reactiva en el moment en què l'Ajuntament envia un nou decret la setmana següent que manté les mateixes condicions –8/14 taules i tancament a les 23 hores– sense data de finalització.

Igualtat de criteri per tothom

Part del davant de la samarreta de protesta. FOTO: Cedida

Antoni Soriano, propietari del Dehesa, explica que l'únic que volen els restauradors és arreglar la situació amb l'Ajuntament: "Això significa mateixes condicions que la resta d'espais i terrasses de la ciutat". Soriano denuncia que "no pot ser que s'apliqui una norma concreta en una plaça i a la plaça del costat, a 50 metres, la diferència normativa sigui abismal".

Soriano explica que aquesta mesura que s'aplica a les terrasses, especialment ara a l'estiu, és molt perjudicial per als negocis: "Facturem menys que l'any passat en les mateixes dates. També n'hi ha que s'han trobat en la situació que han hagut d'acomiadar a algú o han hagut d'ajustar horaris". Finalment assegura que s'està donant molt mala imatge als clients.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem