Vídeo de protesta dels restauradors de la plaça Augusta

Els treballadors d'aquests locals han publicat un vídeo en que denuncien la pressió policial en l'hora de tancament de les terrasses

Els restauradors de la plaça Augusta han fet un pas més per denunciar el tracte discriminatori que afirmen rebre per part de l'Ajuntament pel que fa a l'horari de tancament de terrasses i la limitació de taules. També denuncien una "pressió policial extrema" perquè tanquin en l'hora que els correspon. 

En aquest sentit, han editat un vídeo que ja circula per les xarxes recollint imatges del moment de tancament de les terrasses els dies que la policia supervisa aquest moment.

El vídeo arriba després d'haver recollit 1.866 signatures al mes d'octubre, i de lluir unes samarretes on es pot llegir, per una banda, "Plaça Augusta en lluita", i per l'altra, "Volem horaris unificats, no som diferents".

"No entenem la situació, que continua enquistada"

Les terrasses de la plaça Augusta, al costat del Monestir. FOTO: Artur Ribera

Antoni Soriano, propietari del Dehesa, explica que s'ha fet el vídeo "per explicar, amb to una mica irònic, la situació que estem vivint", destacant la "pressió i angoixa que patíem quan durant 15 dies la policia venia cada nit entre les 23 i 23.30 hores a comprovar que es recollia la terrassa".

Un fet que es pot veure amb les imatges del vídeo. "La gent marxava corrents, i mentre, veus com altres places de la ciutat tanquen a la una de la matinada", explica. Aquesta pressió se suma al malestar generat per la reducció de taules a la terrassa i la limitació d'horari.

"Són moltes coses que et van cremant, i no entenem el greuge comparatiu,". En aquest sentit, explica que "enguany em facturat menys que el mateix període de l'any passat, i a més, no he contractat més gent per reforçar el servei de l'estiu", afegeix Soriano.

"Ens preguntem què espera exactament de nosaltres l'Ajuntament, perquè si s'ha de reconduïr la situació, parlem-ho entre tots; els veïns tenen dret al descans, però nosaltres també tenim dret a guanyar-nos la vida", conclou.

L'origen del conflicte

Part del davant de la samarreta de protesta. FOTO: Cedida

El conflicte es va iniciar quan al mes d'octubre de 2014 l'Ajuntament va enviar un decret als restauradors de la plaça Augusta on els avisava que a partir del dia 20 d'octubre haurien de tenir com a màxim 6 taules de quatre cadires a les terrasses i es reduïa l'horari de tancament.

Arran de l'aplicació d'aquesta mesura, que els restauradors van considerar discriminatòria i perjudicial pels seus negocis, van recollir al voltant de 1.800 firmes que van forçar una reunió amb l'alcaldessa i una solució parcial: tots els locals podrien disposar de 8 taules durant la setmana i de 14 el cap de setmana, i tancarien a les 23 hores. Aquest decret es mantenia vigent fins al 15 de maig, de manera que a partir del 16 de maig podien reprendre l'activitat normal.

El problema es reactiva en el moment en què l'Ajuntament envia un nou decret la setmana següent que manté les mateixes condicions –8/14 taules i tancament a les 23 hores– sense data de finalització.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem