Els Premis Cambra posen l'accent en la reactivació econòmica i la recuperació social

Quatre empreses vinculades amb Sant Cugat i el president d'honor de Sant Cugat Empresarial reben el reconeixement de la Cambra de Terrassa

Els Premis Cambra 2015 han centrat el seu missatge en els indicis de reactivació econòmica però posant l'accent en la necessitat de paliar les desigualtats socials agreujades per la crisi econòmica. I és que els protagonistes de l'acte han apuntat que és imprescindible un societat cohesionada per tal de mantenir i fer augmentar la força del teixit empresarial.

En un acte presidit pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, la Cambra de Terrassa ha lliurat aquest dijous, dia 18 de juny, els seus guardons anuals per reconèixer la tasca d'empreses de la zona. En total, són catorze les empreses premiades, quatre de les quals estan vinculades amb Sant Cugat. La Cambra també va lliurar la Insígnia d'Or a Frederic Boix, president d'honor de Sant Cugat Empresarial.

Una gala que ha servit també per comprobar la fortalesa del teixit empresarial de la comarca. "El Vallès representa la realitat econòmica i empresarial més important de Catalunya", ha constat Felip Puig.

El creixement imprescindible

Amb el lema de Motor de reactivació, els Premis Cambra van destacar precisament els indicis de recuperació econòmica que està vivint el teixit empresarial, especialment el de la comarca. "L'economica s'està recuperant, però no tota la societat ho nota", ha apuntat Puig, que ha considerat que "el risc d'exclussió social" és una realitat. Per això, ha expressat la seva "obsessió per la recuperació social".

Segons el conseller, això passa pel creixement econòmic: "Sense creixement, no hi haurà cohesió social. Hem d'anar cap a un model econòmic més proper a la comunitat".

La redistribució

El president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí, ha posat l'accent en la recuperació econòmica i ha explicat el per què del lema: "Motor de reactivació per simbolitzar el que entre tots hem perseguit durant aquests anys: tornar la confiança a l'economia i situar l'empresa en el centre d'atenció polític i social com a impulsora d'oportunitats".

Galí també ha recordat la importància de paliar les desigualtats socials: "Necessitem aquest creixement, però no de qualsevol manera, doncs un substancial grau de redistribució és imprescindible per afavorir el desenvolupament social". "Assegurar la dignitat de les persones per mitjà del treball i evitar la misèria és molt important", ha afegit.

Amb tot, el president de la Cambra ha apuntat les que considera les claus per un bon projecte empresarial: internacionalització, innovació, eficiència, talent i valor afegit.

Reconeixement personal

La Cambra de Terrassa ha lliurat la Insígnia d'Or a Frederic Boix per la seva tasca al capdavant de Sant Cugat Empresarial durant deu anys des de la seva fundació el 2005. L'entitat ha volgut reconèixer la seva constància en trobar sinèrgies conjuntes i que ha permès que s’estableixi una estreta col·laboració entre Sant Cugat Empresarial i la Cambra, impulsant diferents projectes en pro de la defensa del teixit empresarial del territori.


Frederic Boix també ha centrat el seu discurs en la necessitat de resoldre les dificultats que pateixen moltes famílies. "L'obligació moral de l'empresari és crera riquesa i lluitar contra la desigualtat", ha recordat Boix, alhora que afegia: "No es tracta de rendibilitat, sinó de donar oportunitats a qui ho necessita".

Els premiats

A banda de Frederic Boix, que ha rebut la Insígnia d'Or, hi ha altres empreses vinculades amb Sant Cugat que han estat premiades. Són Manusa Gest, reconeguda per la seva 'Trajectòria Internacional Consolidada’; Integrated Service Solutions (ISS), premiada pel ‘Compromís i Sostenibilitat’; Bissú, com a Millor Iniciativa Comercial i de Serveis 2015; i Nina Estudio, premia a l'Empresa de Nova Creació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem