Els treballadors de Delphi es manifesten aquest dissabte a Sant Cugat

És la primera mobilització dels treballadors de Delphi, després de l'anunci de tancament de la planta de ja fa més de dos mesos

Després de setmanes treballant amb normalitat tot i l'anunci de tancament, els treballadors de Delphi surten aquest dissabte, dia 16 d'abril, als carrers de Sant Cugat per manifestar-se. Ho faran després que la direcció de la multinacional hagi avançat el cessament de l'activitat de la planta santcugatenca a l'octubre i hagi anunciat que aquest mes de maig ja hi haurà un excedent de 80 treballadors. "La notícia ens ha sorprès molt, perquè no està justificat ni l'avançament ni els excedents", ha lamentat al TOT el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, que s'ha mostrat crític amb la direcció: "Estan negociant de mala fe".

Aquest dijous, dia 14 d'abril, treballadors i direcció van tenir una nova trobada on l'empresa va posar damunt la taula que tindrà un excedent d'uns vuitanta treballadors al maig, prop de 170 al juliol i, a l'octubre, la resta de la plantilla, prop de 300 persones. En aquest sentit, Morán ha afirmat que l'objectiu del comitè és que totes les baixes de maig siguin voluntàries i no traumàtiques. "Si no hi ha suficients persones que vulguin una baixa voluntària, esperem que Delphi sigui flexible", ha aventurat Morán. Tot i això, ha assegurat que sembla que la direcció estaria oberta a negociar la xifra d'excedents.

Un aspecte important que vol assolir el comitè d'empresa és que Delphi rebaixi l'edat de les prejubilacions, ja que d'aquesta manera més baixes podrien ser incentivades i voluntàries. Per ara, la direcció no estaria oberta a aquesta proposta.

La manifestació començarà a les 12 hores a la planta de Delphi i acabarà cap a les 13 hores a l'ajuntament de Sant Cugat, on els treballadors seran rebuts pel tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas.

"Difícil, però no impossible"

El procés de negociació entre treballadors i direcció està girant sobre dos eixos principals: la reindustrialització i l'aplicació de l'ERO. En el primer cas, Delphi està encara en contacte amb les empreses que es van interessar per adquirir la planta i mantenir part dels llocs de treball, tot i que encara no hi ha cap oferta vinculant. L'objectiu marcat era arribar a un acord abans del maig, ja que és quan comencen els excedents. "És difícil però no impossible", ha reconegut Morán, que ha tornat a insistir en la poca flexibilitat mostrada per Delphi.

I és que les peticions a Delphi de donar més temps i no aplicar l'ERO a partir del maig ni avançar el tancament s'han anat succeïnt. Més enllà dels treballadors, tant l'Ajuntament de Sant Cugat com la Generalitat han lamentat l'actitud de la companyia.

Segons ha informat Morán al TOT, des de fa una setmana hi ha a Sant Cugat els màxims representants de Delphi Europa, que estan negociant directament amb les companyies interessades per arribar a un acord.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem