Treball critica Delphi per "posar pals a les rodes" a la reindustrialització

El secretari general de Treball critica Delphi per precipitar-se amb l'ERO i "posar pals a les rodes" a la reindustrialització

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha criticat l'actitud de Delphi en avançar-se "més del què caldria" i córrer massa a l'hora de presentar l'ERO, el qual suposa l'acomiadament de tota la plantilla de Sant Cugat. Ginesta considera que l'empresa s'ha precipitat i que aquestes presses no ajuden gens en les negociacions que es mantenen amb altres firmes interessades en ocupar la planta.

Tant des d'Empresa i Coneixement com Treball s'estan fent plantejaments a aquestes empreses per arribar a un acord. "Estan atiant el conflicte i posant pals a les rodes quan ens havien dit que la seva voluntat era la continuïtat de l'activitat i la reindustralització, però aquesta actitud no afavoreix a les converses i que en puguin sortir propostes i ofertes", ha criticat Ginesta.

A la vegada, el secretari general de Treball també ha retret a Delphi que faci servir els mitjans de comunicació per informar de les decisions estratègiques que pren, en comptes de fer-ho directament al Govern. "No ens agrada, preferiríem que hagués tingut una altra forma de comunicar-se, estem enmig d'una mediació per l'expedient que ells han presentat, i també sobre les empreses que hi prestaven serveis, com Ferrovial", ha dit Ginesta. "Són decisions que s'han de tractar amb molta sensibilitat perquè estem parlant de molta gent que es pot quedar sense feina", ha conclòs

Petició de Conesa

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat aquest 13 d'abril l’anunci de Delphi d’avançar el tancament de la planta santcugatenca a l’octubre i de començar, aquest mes de maig, el pla d’acomiadaments de la plantilla amb una sortida inicial de 82 treballadors. Conesa ha explicat que l’Ajuntament està “en contacte permanent amb el comitè d’empresa” per tal d’analitzar la situació i ha mostrat la “preocupació pel fet que la direcció de l’empresa està determinada a fer el cessament d’activitat de la planta”.

Tot i això, l’alcaldessa ha volgut mostrar-se esperançada “perquè es pugui trobar una sortida a aquesta situació i una alternativa per continuar amb l’activitat productiva”. En aquest sentit, ha recordat que hi ha “un interès d’empreses per donar continuïtat planta. Aquesta possible reindustrialització es podria tancar en els propers mesos. Insistim també al govern de la Generalitat i a la direcció de l’empresa perquè tanqui el més aviat possible una proposta de reindustrialització”.

L’alcaldessa també ha avançat que “en cas que una possible reindustrialització no ofereixi la possibilitat de donar continuïtat al 100% dels treballadors, l’Ajuntament oferirà els seus serveis d’ocupació per acompanyar les persones que ho necessitin”

Més informació
 
Comentaris

Destaquem