Grífols compra el 20% de la nord-americana Singulex

La multinacional catalana amb seu a Sant Cugat passa a tenir el 20% i una cadira en el consell d'administració

La farmacèutica catalana Grífols, amb seu a Sant Cugat, anunciava el dimarts, 17 de maig, l'adquisició del 20% de la nord-americana Singulex després de subscriure una ampliació de capital per valor de 50 milions de dòlars, segons comunicava la multinacional a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La valoració 'pre-money' de Singulex és de 200 milions de dòlars. Després d'aquesta operació, Grífols passaria a tenir un lloc en el consell d'administració. En el marc d'aquesta operació, a més, s'atorga a Grífols una llicència exclusiva d'àmbit mundial per a l'ús i comercialització de la seva tecnologia per al cribratge de plasma i donacions de sang que permet una major garantia de la seguretat de les transfusions i els productes derivats del plasma, segons explica la companyia catalana en un comunicat.

Singulex té la seu a Alameda, a Califòrnia, i és propietària d'una tecnologia denominada 'Single Molecule Counting' per al diagnòstic clínic i la investigació biològica. Aquesta tecnologia permet detectar biomarcadors de malalties que prèviament no podien detectar-se. Singulex està a més desenvolupant un sistema de diagnòstic 'in vitro' totalment automatitzat que permetrà portar la tecnologia a hospitals i laboratoris de tot al món.

Singulex presta serveis als laboratoris clínics d'anàlisis per a la detecció precoç de malalties cardiovasculars i ven productes d'immunoassaig. Està previst que, amb aquesta operació, Grífols reforci la divisió de diagnòstic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem