Només un 17% dels emprenedors de la 6a edició del programa Yuzz són noies

"Entre tots hem de continuar insistint per una presència igualitària dels dos gèneres en la Ciència, Tecnologies, Enginyeria i Matemàtiques", reivindica Carles Brugarolas

Un total de vint projectes empresarials participen en la sisena edició del programa per a joves emprenedors Yuzz, que s'ha presentat aquest dimecres, dia 13 de gener, al SC Trade Centre. Enguany, s'hi han presentat un total de 54 projectes d'emprenedoria, el que ha suposat el rècord de totes les edicions celebrades a Sant Cugat. Una de les dades rellevants és que només un 17% de tots els emprenedors participants són noies, cosa que ha lamentat el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, que ha apostat per la necessitat de què el sector femení tingui més pes en aquest àmbit.

Una altra xifra és que el 40% dels participants al programa són santcugatencs. Un dels objectius del Yuzz Sant Cugat, segons Brugarolas, és atraure el talent, vingui d'on vingui: "Sant Cugat us vol acollir i que les vostres empreses estiguin aquí". "El que hem de fer com a municipi és oferir el millor acompanyament possible", ha afegit. D'altra banda,  un 45% del total de projectes seleccionats són d’e-commerce o aplicacions mòbils, un 25% són sobre hardware o productes, un 10% estan relacionats amb eines de comunicació, un altre 10% vinculat als softwares d’aplicació en l'àmbit industrial, un 5% de noves energies i un altre 5% de serveis en locals comercials.

Yuzz és una iniciativa que el Centro Internacional Santander Emprendimiento ha impulsat a municipis d'arreu de l'estat espanyol, sent Sant Cugat el tercer, després de Madrid i Barcelona. Aquí compta amb el suport de l'Ajuntament, que fa una aportació econòmica d'uns 18.000 euros anuals. Les cinc edicions ja celebrades a Sant Cugat han suposat la creació d'un total de 20 empreses, de les quals encara en continuen vigents 17, que donen feina directament a 62 persones i a 18 més de manera indirecta. Per Brugarolas, apostar pel Yuzz significa apostar per la creació d'ocupació de qualitat i l'atracció i detecció de talent.

Els vint participants del Yuzz Sant Cugat rebran formació i assessorament durant 5 mesos a SC Trade Centre perquè puguin treballar per desenvolupar el seu projecte. A més, els participants d’arreu de l’estat optaran a tres premis econòmics, que en total sumen 60.000 euros, que es destinaran a posar en marxa els projectes empresarials guanyadors. D’altra banda, el millor projecte en l'àmbit santcugatenc guanyarà un viatge a Silicon Valley per conèixer el bressol de la innovació tecnològica i una estada gratuïta d’un any a EsadeCreàpolis. El finalista de Sant Cugat també guanyarà una estada d’un any a SC Trade Center i, el tercer classificat, una estada d’un any a Vita Entrepreneurship Center Sant Cugat.

Per una presència igualitària.

Dels 23 joves emprenedors que participen en aquesta edició de Yuzz Sant Cugat, només un 17% són noies. "Entre tots hem de continuar insistint per una presència igualitària dels dos gèneres en la Ciència, Tecnologies, Enginyeria i Matemàtiques", ha reivindicat Carles Brugarolas, que considera molt important la presència femenina en aquests camps. I és que el tinent d'alcalde ha apuntat que no es tracta d'un fenomen exclussiu del programa Yuzz ni de Sant Cugat, sinó que la tendència general és que la presència de dones en aquests quatre àmbits és molt menor, cosa que es tradueix en camps com el de l'emprenedoria.

 

"Són les professions del futur. Si persisteix la baixa participació de les dones, inevitablament podria redundar en incrementar encara més la diferència d'atur entre homes i dones", ha indicat Brugarolas.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem