Presència santcugatenca al Mobile World Congress

Barcelona es converteix aquests dies en la capital mundial de la telefonia mòbil i la innovació

El Mobile World Congress tornarà a situar Barcelona com a capital mundial de la telefonia mòbil del 27 de febrer al 3 de març. Milers de professionals i treballadors d'arreu del món arribaran a la ciutat per compartir el seu coneixement i donar a conèixer els últims avenços d'aquest camp. El 2016, més de 100.000 visitants van passar per la fira. Això ja ha provocat preus desorbitats en els hotels a Sant Cugat, que han quedat plens.

Centenars d'empreses i startups participen en la fira per tal de donar a conèixer les seves tecnologies i poder intercanviar coneixement, així com descobrir els avenços que s'estan produint en aquest camp. Una oportunitat única que no deixen passar empreses ubicades a Sant Cugat, que es traslladen aquests dies a la capital catalana per viure de prop aquesta explosió innovadora.

"Per nosaltres és l'oportunitat de l'any", explica al TOT Roger Olivet, de Biid Your Mobile, una de les empreses santcugatenques participants al Mobile World Congress. Olivet destaca "l'oportunitat excel·lent" que suposa poder compartir espai amb professionals i empreses tecnològiques d'arreu del món: "Aquí crees molts contactes, molt qualificats".

El fet de fer-se a Barcelona també suposa un benefici per les empreses, sobretot per les més petites, que s'estalvien d'aquesta manera viatges, etc. "Tardaríem mesos a aconseguir els contactes que aquí fem amb una setmana", destaca. El MWC està fent de la capital catalana un referent, apunta Olivet: "Cada cop hi ha més companyies internacionals nascudes a Barcelona o que es traslladen aquí. Hi ha una onada d'empreses tecnològiques i mòbils". En aquest sentit, afirma que, fora del país, ser a Barcelona es veu com "un segell de qualitat".

Participants santcugatencs

GFT

La companyia tecnològica especialitzada en el sector financer participa una vegada més al MWC com a exhibidor i en la recerca d'startups tecnològiques innovadores. Concretament, ho farà al Four Years From Now, la Trobada Internacional d'Emprenedors Tecnològics. L'objectiu és contactar amb startups tecnològiques, amb les quals col·labora en la seva xarxa internacional de Laboratoris d'Innovació Digital. Un projecte pioner que fomenta la inovació oberta mitjantçant la cocreació i convida a les startups a participar-hi.

Biid Your Mobile

Aquesta companyia situada a Esade Creàpolis repeteix presència al congrés de telefonia mòbil per proposar una nova forma segura d'autenticar a un usuari a la xarxa mitjançant dispositius mòbils. L'essència és oferir una forta identitat legal que garanteix la seguretat en les transaccions digitals i facilita la signatura basada en certificats digitals. Tot plegat a través d'una aplicació mòbil que porten al MWC.

WorldCoo

Aquesta eina en línia i gratuïta impulsada per santcugatencs, que permet a les empreses d’e-commerce de finançar projectes socials i de cooperació a través dels seus usuaris, mostrarà la seva tasca en el Mobile World Congress. A través d'Internet, aquesta empresa social té la missió d'ajudar a entitats a aconseguir finançament per tirar endavant els seus projectes solidaris.

Hemav

L'empresa dedicada al sector de drones creada per santcugatencs repetirà participació en el MWC. Ho farà formant part de l'stand de Catalonia Smart Drones, un grup impulsat pel Govern de Catalunya i que inclou les principals empreses, centres tecnològics i universitats del sector dels avions no tripulats. Hemav serà una de les set empreses que serà present a l'stand de Catalonia Smart Drones i mostrarà els seus avenços i tecnologies relacionades amb aquest món.

Samoby

L'empresa impulsada pel santcugatenc Enrique Borrás presenta tres aplicacions per a mòbils al congrés. Es tracta de Samtrace (una eina en temps reals per controlar i monotoritzar aplicacions destinada a petites i mitjanes empreses), Locategy (una aplicació pensada per a què mares i pares puguin tenir el control de l’ús que els fills fan dels telèfons mòbils) i Samoby (una plataforma en el núvol que ofereix serveis mòbils de valor afegit per a empreses i consumidors i que és utilitzada en la Locategy).

Shotl

Aquesta App de viatges urbans comunica diversos passatgers amb destinacions similars en un sol vehicle. Per segon any, aquesta companyia santcugatenca serà present al MWC per donar a conèixer aquesta iniciativa. Amb una flota de furgonetes en moviment, Shotl ofereix viatges flexibles. Només cal descarregar-se l'aplicació, incloure un destí, connectar amb un recorregut ja en marxa i seràs recollit en uns moments.

Tu pediatra online

Tu Pediatria Online és un equip de pediatres centralitzat a Sant Cugat i que utilitza la tecnologia com a base de les seves consultes. A través d'un usuari, es pot contactar amb els metges, que oferiran una resposta a través d'internet. Un equip equip adaptat a les noves tecnologies i que mostraran la seva activitat en un stand al Mobile World Contress. Les consultes s'inicien amb una trucada telefònica i després es coordina a través de vídeoxat. Actualment, atenen més de 600 consultes cada més.

Moca Platform

Aquesta plataforma de màrqueting de proximitat per a aplicacions mòbils repeteix presència al MWC. L'any passat, aquesta empresa santcugatenca va presentar al congrés de telefonia mòbil una eina que aprèn del comportament dels telèfons mòbils, segmenta la informació i permet fer campanyes personalitzades i dirigides a l'audiència que té instal·lada al seu 'smartphone' l'aplicació que la contracta. Amb aquest projecte, va guanyar el Global Mobile Award en la categoria de Millor Servei al Núvol o Aplicació en el MWC.

Jordi Puigneró

El santcugatenc Jordi Puigneró, extinent d'alcalde de Sant Cugat i actual secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat; participarà en un cicle de xerrades sobre la indústria dels drones i la seva relació amb la telefonia mòbil. Puigneró obrirà aquesta jornada de conferències que tindrà lloc el 2 de març a partir de les 9.50 hores.

Banc Sabadell Start-Up

L'entitat financera amb seu a Sant Cugat serà present al Mobile World Congress amb el seu programa Bstartup, una iniciativa que té per objectiu donar suport a noves companyies innovadores del sector de la tecnologia. Un programa que inverteix 100.000 euros anuals en deu startups i a les quals acompanya durant les fases inicials. Amb la seva presència al Mobile World Congress, s'acostarà als nous projectes empresarials que sorgeixen al voltant de la telefonia mòbil.

Esade

L'escola de negocis no fallarà a la cita i serà present al MWC amb un stand propi. A més, el campus d'Esade de Sant Cugat traslladarà a Four Years From Now 2017 (fira inclosa dins del Mobile World Congress) algunes de les seves classes. L'objectiu és que els estudiants descobreixin el potencial innovador de primera mà.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem