El Centre Est destinarà el pressupost de lliure disposició a fomentar la convivència

Cinema a la fresca a Volpelleres o la jornada "Fem barri" al barri del monestir són algunes de les propostes

Propostes per fomentar la convivència veïnal als diferents barris centren la distribució del pressupost de lliure disposició aprovada aquest dilluns, 8 de maig, pel Consell de Barri Centre Est de Sant Cugat del Vallès. En total, sis propostes que, com el curs anterior, s'han distribuït per zones per garantir que tots els barris que configuren el Consell rebin una part d'aquests pressupostos.



D'aquesta manera, s'assignen 2.368,70 euros al projecte "Volpelleres batega", que proposa dues activitats adreçades al barri, com són un nou cicle de cinema a la fresca, així com repetir l'activitat de cacera de tions i el tió gegant per Nadal, pensada per a les famílies amb infants.

El segon projecte aprovat és el de la consolidació d'espais de convivència dels barris del Monestir i Sant Francesc. Un projecte que compta amb una dotació de 4.000 euros que serviran per portar a terme quatre activitats. La primera, aquest cap de setmana, 13 de maig, amb la jornada "Fem barri" amb una mostra d'entitats i activitats del barri. La següent serà una cursa d'orientació al barri que se celebrarà coincidint amb la Festa Major del barri al mes d'octubre. La tercera activitat serà la 3a edició del Nadal al barri, amb la cantada de nadales dels infants i el pessebre vivent a la Residència Santa Rosa. La nova activitat proposada serà el guarniment dels carrers, amb diferents tallers.

El projecte de suports de comunicació pel barri i la ciutadania és el tercer projecte al qual es destinaran 1.645,75 euros. A proposta de l'Associació de comerciants del monestir, s'instal·laran aparadors als establiments on donar difusió de les activitats del barri.

Pel que fa al barri de Coll Favà, es destinaran 3.329,68 euros al projecte de l'associació veïnal per promocionar la convivència al barri. D'aquesta manera, es realitzaran diferents activitats amb l'objectiu de donar a conèixer el barri, així com fomentar el civisme i acostar al barri als més petits, amb la ja tradicional festa del barri.

El cinquè projecte que s'ha dotat de partida pressupostària és el proposat per l'Associació de Veïns Sant Cugat Centre de dotar el barri de llibreries cíviques i de senyalització per a vianant. D'aquesta manera es destinaran 2.827,17 euros a la instal·lació d'ambdós elements. El primer, per fomentar la lectura, el segon, per indicar distàncies respecte dels llocs d'interès.

Finalment, es destinaran 828,78 euros al projecte proposat per l'Associació de Veïns de Can Barata consistent a fer uns tallers de reciclatge per a nens i adults, aprofitant la pràctica del compostatge al barri.

Altres temes tractats

Moment del Consell de Barri Centre Est a la casa de Cultura  FOTO: C. Caballé

Durant la celebració del Consell de Barri Centre Est aquest 8 de maig a la Casa de Cultura, s'han tractat altres temes com ara la seguretat i la mobilitat al barri. També s'ha exposat la situació actual del Pla de Millora del Barri del Monestir, del qual ja se'n van conèixer les propostes resultants ara fa dos mesos.

Uns temes que el TOT desenvoluparà els pròxims dies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem