La seguretat, protagonista al Consell de Barri de les Planes

El Consell de Barri de les Planes s'ha celebrat aquest dijous, 27 d'abril

La seguretat a les Planes ha estat part protagonista al Consell de Barri celebrat aquest dijous, 27 d'abril.
 

Diversos veïns han demanat augmentar les mesures de seguretat del barri, per tal de poder reduir els assalts a domicilis, els robatoris, les agressions i les okupacions il·legals.
 

En aquest cas, el veí Pablo González ha volgut posar en dubte les xifres que dona el consistori pel que fa al repunt d'assalts del barri. González s'ha referit a la resposta que la tinent d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, va donar al veí planenc Juan Manuel Cayuelas quan va entregar un document al Ple municipal, signat per més de 300 veïns i veïnes del barri en què demanaven diverses coses al Consistori en termes de seguretat. Paraira va afirmar que eren conscients d'aquest repunt tot i que havia augmentat en 4 casos. Una xifra amb la qual ni González ni altres veïns hi estan d'acord.

Per la seva banda, el president del Consell de Bari, Joan Puigdomènech, ha recordat que s'ha compromès a tractar aquest tema de manera detallada. "Convocaré una altra vegada una taula de seguretat amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Local i mirarem bé l'escrit". Puigdomènech preveu convocar aquesta taula en 15 dies.
 

Un altre dels punts que genera controvèrsia a les Planes és la possibilitat que Sant Cugat passi a ser zona 1 al sistema tarifari integrat. Si Sant Cugat passés de 2 zones a 1, els santcugatencs veurien un augment en el seu IBI. En aquest cas, des de les Planes pregunten si a ells també se'ls apujarà l'IBI tenint en compte que les Planes ja forma part de la zona 1 i a ells aquest canvi no els beneficiaria.

Per la seva banda, Puigdomènech ha detallat que aquest projecte es troba en un punt inicial i que, ara per ara, la discussió està sobre la taula.

Temes d'urbanisme

El Consell de Barri també ha tractat altres temes. Entre ells, temes relacionats amb les obres i les millores als equipaments del barri.

Pel que fa a la segona fase de les obres del carrer Sant Francesc d'Assís, Puigdomènech ha detallat que les obres s'adjudicaran aquest dimarts, 2 de maig. Posteriorment, el dia 15, tindrà lloc la signatura de contracte, perquè les obres puguin començar a mitjans de juny. Les obres les executarà l'empresa CIVIL STONE SL per un cost de 203.928,29 euros.

D'altra banda, la cobertura de l'Espai Pere Grau també s'ha tractat. L'Ajuntament preveu iniciar l'obra amb treballs previs el pròxim 15 de maig. Unes tasques que consistiran amb la retirada de tanques, la col·locació dels focus, l'skate park, el drenatge del mur posterior i el sistema de recollida d'aigües.

La previsió, és que al juny comenci la construcció de la coberta a taller i l'obra. Un procés en què es construiran els trams de l'estructura, el muntatge i el cobriment definitiu. Amb tot, i tal com es va afirmar en l'anterior consell, l'Espai Pere Grau estarà cobert per la Festa Major de les Planes. 

Durant el Consell de Barri s'han tractat altres temes que el TOT Sant Cugat publicarà en els pròxims dies. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem