El govern català situa Sant Cugat com a model de ciutat intel·ligent

L’alcaldessa destaca l’oportunitat que el projecte suposa en matèria d’estalvi i servei al ciutadà

Els alcaldes de Sant Cugat i Lleida, Mercè Conesa i Àngel Ros, han presentat a la vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, el Pla Estratègic Smart City en un acte al Palau de la Generalitat. També hi han assistit el director general d’Abertis Telecom, Tobías Martínez i Manuel Brufau, director general d‘Indra, empreses que encapçalen el projecte de ciutat intel·ligents en aquestes dues localitats.

Durant la presentació, l’alcaldessa ha assegurat que “les grans ciutats del món estan avançant en aquest camí i Catalunya no pot quedar al marge d’aquest nou model de relació amb el ciutadà”. Conesa també ha destacat que en temps de crisi, els ciutadans no ens perdonarien que no féssim res per trobar fórmules que ens permetin gestionar millor, tenir millors serveis i a un millor preu”.

L’alcaldessa també ha volgut subratllar que en la prova pilot del carrer intel·ligent de Sant Cugat (el carrer de Cèsar Martinell) han participat 10 empreses catalanes pioneres en R+D. La vicepresidenta del govern català ha valorat positivament el camí que han iniciat les dues ciutats i les dues empreses. Per Joana Ortega “és un pas molt important i un referent per tot el món local i totes les administracions públiques”.

Els fruits de l’acord
El Pla Estratègic respon al conveni que Abertis Telecom i Indra van subscriure l’octubre de l’any passat amb Lleida i Sant Cugat. El desenvolupament d’aquest pla farà necessari coordinar les diverses iniciatives i fomentar nous models de col·laboració entre administracions i món empresarial que impulsin els diferents programes per aconseguir el model de ciutat intel·ligent a Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem