El Ple aprova les Ordenances Fiscals pel 2017 marcades per la congelació de preus

L'IBI, el principal impost municipal que paguen els santcugatencs, es manté al mateix nivell que al 2016

El Ple municipal ha aprovat, amb els vots a favor de Convergència, ERC-MES i PSC i el rebuig de CUP-PC, C's, PP i ICV-EUiA; les Ordenances Fiscals pel 2017 a Sant Cugat. "Tenen un gran titular: no hi ha increment en cap impost ni en cap taxa", va destacar el tinent d'alcalde Damià Calvet.  En aquest sentit, el principal impost municipal dels santcugatencs, l'Impost sobre Béns Immobles, es congela aquest 2017, després de la rebaixa del 2016.

L'equip de govern, que ha tirat endavant les Ordenances gràcies a l'acord d'estabilitat pressupostària amb ERC-MES i PSC, va acceptar cinc al·legacions de la resta de formacions polítiques (en total va rebre 62 al·legacions). Són aquestes:

De Ciutadans:

  • Taxa per la recollida de residus: es rebaixa un 6% per a petits comerços (amb una superfície de com a màxim 250 m2)
  • Impost sobre Activitats Econòmiques: La bonificació per a empreses que utilitzin o produeixin energia renovable s’incrementarà del 20% al 40% els dos primers anys. En els dos anys següents la bonificació es mantindrà amb un 20% més

D'ICV-EUiA:

  • Taxa per la recollida de residus: Es bonificarà un 30% als establiments comercials que lliurin els productes en bosses de paper o reutilitzables en lloc de bosses de plàstic, o que comercialitzin productes (llet, aigua, vi) amb envasos de vidre retornables
  • Impost sobre construccions, instal·lacions i obres: La bonificació augmentarà del 60% al 90% per incorporar elements de construcció sostenible. 

Del PP:

  • Impost sobre Activitats Econòmiques: Es bonificarà un 50% de la quota de construccions, instal·lacions i obres per a les empreses que en l’any anterior hagin incrementat un 10% la seva plantilla.  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem