Aprovat els pressupostos i les ordenances pel 2017, "els millors possibles"

En total el pressupost ordinari és de 103’41 M€ (+1’9%) i el pressupost d’inversió serà de 20’7 M€ comptant les inversions de Promusa (+13%)

Sant Cugat ja té pressupostos per aquest 2017, gràcies a l'acord d'estabilitat entre el govern de la ciutat i el grup municipal d'ERC-MES, un acord que també ha sumat les propostes del PSC. En un ple extraordinari, aquest dijous, 22 de desembre, s'han aprovat les ordenances fiscals i els pressupostos amb 16 vots a favor i 9 en contra. Per aquest curs vinent, el pressupost ordinari és de 103'41 M€ (+1'9%) i el pressupost d'inversió de 20'7 M€ comptant les inversions de Promusa (+13%) El tinent d'alcalde d'Hisenda, Damià Calvet, ha destacat que aquest pressupost i aquestes ordenances són "les millors possibles" que pot tenir la ciutat.



El Pressupost municipal s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern de Convergència, ERC-MES, PSC i el regidor no adscrit i el vot en contra de CUP-PC, C's, ICV-EA i PP. Pel que fa a les Ordenances Fiscals, s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern de Convergència, ERC-MES, PSC i el regidor no adscrit; l'abstenció de C's i el vot en contra de CUP, ICV-EA i PP. Tot i això, les ordenances número 5 i 15 han rebut el vot favorable de tots els grups excepte CUP i C's, que s'han abstingut.

(Més endavant, més informació) 

Amb què van destinats els diners?

  • 5’1 M€ en millora de la qualitat urbana: adequació de carrers, jardineria, xarxa de mobilitat de la ciutat, millores al barri del Monestir i connexió de can Barata a la xarxa d’aigua.

 

  • 3’9 M€ en impulsar nous espais culturals i per a entitats: remodelació del Teatre La Unió, projecte de nova Biblioteca Central Urbana i creació d’una nova sala polivalent per a entitats.

 

  • 3 M€ en noves instal·lacions esportives: construcció del nou pavelló Guinardera, adequació d’un pavelló a l’IES Leonardo da Vinci, construcció de nous vestidors al ZEM Jaume Tubau i construcció d’una piscina coberta al complex esportiu den Mira-sol.

 

  • 2’3 M€ en habitatge social: destinat, entre d’altres, a la promoció d’habitatge per a gent gran que Promusa està construint a l'avinguda Rius i Taulet.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem