El preu dels pisos cau més d'un 5% en mig any

El mercat de segona mà continua en caiguda lliure constatant que els bens immobles han perdut fins a un 40% del seu valor

El preu dels pisos continua a la baixa i ja acumula tres anys i mig de caiguda lliure. Les darreres dades publicades per la Sociedad de Tasación indiquen que a Sant Cugat el preu de l’habitatge nou va caure un 5,2 % durant els darrers sis mesos. La davallada del preu és superior a la mitjana catalana durant el darrer semestre que ha estat del 3,7%.

Segons aquesta empresa independent de tasació, Sant Cugat és ara el vuité municipi més car de Catalunya amb el metre quadrat a 2.677 euros. Barcelona (3.537), Esplugues (2.895), El Masnou (2.787), Sitges (2.784), Premià de Mar (2.715), Sant Joan Despí (2.694) i Sant Adrià de Besos (2.680) són per aquest ordre els municipis on comprar un pis nou és més costós.

Sant Cugat però és la ciutat més cara d’entre les del seu entorn. Adquirir un habitatge a Rubí val 2.050 euros per metre quadrat i a Cerdanyola 2.230 euros. En una franja similar es mouen les dues capitals del Vallès Occidental Terrassa (2.108) i Sabadell (2.260).

La segona mà també cau
Segons el portal Fotocasa.es que elabora l’empresa amb seu a Sant Cugat Anuntis el preu ha caigut un 7,75% en els darrers sis mesos. Segons aquest portal que analitza el preu dels pisos de segona mà, a Sant Cugat la mitjana és de 3.404 euros el metre quadrat. És especialment significatiu calcular el global de la caiguda des que ha començat la crisi.

El juny del 2008 (quan ja es notava el principi de la caiguda) un pis de segona mà valia 4.772 euros el metre quadrat. És a dir, en quatre anys els pisos han perdut el 40% del seu valor. En alguns casos la xifra s’enfila fins a prop del 50% si es té en compte des del moment més àlgid de la bombolla durant el primer semestre del 2008.

Segons aquest portal, Sant Cugat és encara la tercera ciutat més cara de Catalunya en el mercat de segona mà per sota de Sitges i Barcelona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem