Els treballadors de la neteja d'edificis municipals denuncien la seva situació

Els treballadors de Clece, empresa adjudicatària del servei de neteja d'edificis municipals, convoquen una concetració pel dia 7 de juliol

Treballadors de la neteja dels edificis municipals de Sant Cugat, servei externalitzat a l'empresa Clece, han explicat al TOT el seu descontentament per la situació laboral que estan vivint. I és que segons ha detallat la treballadora Mercedes Alonso i ha confirmat l'Ajuntament, s'han inciat rotacions del personal entre les diferents dependències municipals. D'aquesta manera, algú que porti anys treballant a l'Ajuntament, pot ser enviat a l'escola de la Floresta. La plantilla de Clece a Sant Cugat és d'un centenar de persones.

"No ens donen cap justificació", ha lamentat Alonso, que ha denunciat "pors i amenaces" entre els empleats. "No ens han donat ni quinze dies d'acomodació", ha afegit, alhora que apuntava que "la gent ho està passant malament". I és que la treballadora ha assegurat que no els sembla malament si s'ha de fer algun canvi, però que s'expliqui i no es faci de manera brusca.

En aquest context, Alonso ha explicat que han convocat una concentració pel dia 7 de juliol davant de l'Ajuntament, protesta que aniran repetint cada setmana.

La resposta de l'Ajuntament

Des de l'Ajuntament han explicat que el fet d'iniciar rotacions és per millorar l'eficiència del servei i han assegurat que sí que s'ha informat al comitè d'empresa. Segons el consistori, es va demanar els treballadors que exposessin algunes condicions personals que desaconsellessin un canvi i encara no han rebut cap notificació dels empleats.

Des de l'Ajuntament han assegurat que el fet de canviar el lloc de treball no trenca el conveni ni les condicions laborals dels treballadors, ja que no estarien adscrits a cap edifici en concret. Per ara, les rotacions s'han començat a les escoles, on s'està deixant un treballador dels actuals com a referent del centre. Les rotacions s'aniran implementant progressivament i seran anyals, es a dir que fins l'any que ve no tornarà a haver cap altre rotació al centre. 

Segons l'Ajuntament, aquest canvi de política sorgeix de l'adjudicació de servei a Clece el 2014 quan es volia fer el servei el mes eficient possible. Aquesta adjudicació a Clece, que ja s'encarregava d'aquest servei a Sant Cugat, va tenir un cost de 2,4 milions d'euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem