Els treballadors de la neteja viària, finalment, no faran vaga per Festa Major

Els treballadors de Valoriza han acordat desconvocar la vaga prevista pel 26 de juny després del suport rebut per l'alcaldessa, Mercè Conesa

Amb el suport per escrit de l'alcaldessa, Mercè Conesa, n'hi ha hagut prou perquè els treballadors de la neteja viària de Sant Cugat desconvoquessin la vaga prevista pel 26 de juny. Així ho han decidit aquest divendres, dia 19 de juny, després de la reunió de mediació amb l'empresa concessionària del servei de neteja, Valoriza, al Departament de Treball. Però el conflicte encara no està resolt, ja que si l'empresa no canvia la seva actitud, la possibilitat d'una nova vaga no es descarta per part dels treballadors.

"Per nosaltres era vital", diu Eusebio Arellano, delegat d'UGT a Valoriza, sobre el suport rebut per part de l'alcaldessa. I és que aquest dijous, 18 de juny, Conesa enviava una carta a Valoriza per tal que posés fi al conflicte amb els treballadors millorant les condicions laborals i readmetent a l'empleat acomiadat mentre estava de baixa. Segons Arellano, l'empresa s'ha compromès a acatar els requisits de l'alcaldessa, tot i que encara no havia llegit la carta.

"Desconvoquem la vaga sobretot per respecte a l'alcaldessa, que ha tingut un comportament honest i just. Hem vist que l'Ajuntament s'ha posat al nostre costat", apunta Arellano.

Conflicte no resolt

Tot i això, el conflicte laboral no es pot donar per tancat, ja que l'empresa encara ha de complir allò que li demana l'Ajuntament. I serà el dia 26 de juny, quan treballadors i empresa es trobaran arran d'una denúncia per assetjament laboral. Serà llavors quan Valoriza, si millora les condicions laborals i readmet al treballador acomiadat, podrà posar fi a la situació.

"Si veiem que l'actitud de l'empresa segueix igual, ens tornarem a reunir i decidirem què fer", apunta Arellano, que no descarta convocar una altra vaga passada la Festa Major.

Arellano no confia en què l'empresa canvia d'actitud, i és per això que demana que sigui l'Ajuntament qui propicïi aquest canvi en el tracte als treballadors,

Drets laborals

Les principals demandes dels treballadors són la retirada de les sancions injustificades que estan rebent per part de l'empresa, la millora de la maquinària de treball, la readmissió del treballador acomiadat i la cobertura de les vacants que deixen els empleats en baixa o de vacances. "És allò a què es va comprometre l'empresa en assumir la concessió", assegura Arellano.

Amb tot, el delegat d'UGT considera que l'únic que perseguia Valoriza era "reduir la plantilla per augmentar beneficis".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem