El Govern congela els impostos municipals "per no afegir pressió fiscal" a la ciutadania

Aquest dimarts, 27 d'octubre. hi haurà l'aprovació inicial de les Ordenances Fiscals

Congelació de les taxes i tributs municipals i l'aplicació de la tarifació social en l'IBI, són dues de les principals propostes de l'equip de govern de Sant Cugat per a les Ordenances Fiscals per aquest 2021. Ho ha explicat el tinent d'alcaldia d'Economia, Pere Soler, en una roda de premsa prèvia al ple d'aquest dimarts, 27 d'octubre per aprovar inicialment les ordenances. Soler ha explicat que la intenció de congelar els impostos és no afegir pressió fiscal a la ciutadania en un moment de crisi derivada de la COVID-19.

Tot i la congelació dels tributs, Soler ha afirmat que no es baixaran impostos "perquè els servies públics s'han de pagar". 

 

Facilitat per aplicar bonificacions a les taxes 

Per tal de donar suport al comerç i empreses de la ciutat s'ha modificat el redactat de les ordenances de taxes de residus, mercats municipals i ocupació de la via pública, que de tal manera es puguin donar bonificacions via decret d'alcaldia en el supòsit que aquests sectors hagin de parar la seva activitat econòmica per un possible confinament. Fins ara les ordenances no ho preveien i les ajudes que han hagut de rebre han estat via subvencions. Aquestes bonificacions poden arribar al 80%. Soler ha explicat que aquesta mesura ha estat acordada en la Taula d'Emergència Econòmica derivada de la crisi de la COVID-19.

Bonificacions de l'IBI

Pel que fa l'impost de Béns Immobles (IBI), es mantindrà el mateix tipus impositiu que enguany (0'528%), però hi haurà noves bonificacions. Entre les novetats a les bonificacions és que hi haurà bonificacions a les famílies nombroses que tinguin menys de 18.000 euros d'ingressos i fins a 50 mil euros, és a dir, amb les antigues ordenances, les famílies nombroses que ingressàvem més de 18 mil euros tenien una bonificació immediata, la qual cosa que ara no passarà, la tindran només aquelles famílies nombroses que ingressin menys de 50 mil euros. Les bonificacions poden anar dels 95 euros als 450 euros com a màxim.

El Govern l'any passat va incrementar l'IBI, la qual cosa li va suposar diferents crítiques, entre elles, de l'oposició. 

Més info: El govern aprova l'increment d'IBI amb crítiques de l'oposició

(Més endavant, més informació) 

 

 
Comentaris

Destaquem