Govern i ERC-MES acorden un pressupost amb més partida social i de seguretat

Les dues formacions ja van pactar els comptes del 2016

L'Ajuntament de Sant Cugat tindrà un pressupost amb un increment del 2% respecte a l'any anterior. Això és gràcies a la "bona gestió de l'Ajuntament", tal com ha remarcat l'alcaldessa, Mercè Conesa, aquest dijous 10 de novembre en la presentació de l'acord pressupostari per al 2017 que han signat el govern de Convergència i el grup municipal d'ERC-MES, un acord que ja es va donar en l'anterior curs. En total el pressupost ordinari és de 103’41 M€ (+1’9%) i el pressupost d’inversió serà de 20’7 M€ comptant les inversions de Promusa (+13%).


Així, Conesa ha volgut destacar l'increment de la partida destinada a l'atenció ciutadana amb més de 18 milions, un 6% més que l'any anterior, una inversió que Conesa ha descrit "d'històrica". A més s'augmentaran els recursos a la seguretat ciutadana, amb la qual cosa l'alcaldessa ha dit que vol donar un missatge de tranquil·litat als santcugatencs. Aquest augment de recursos en seguretat es veurà reflectit amb el parc mòbil i també amb l'increment de nombre d'agent de la policia local, una mesura ja anunciada pel govern que vol arribar a tenir en plantilla 120 agents del cos municipal. Conesa també ha remarcat l'aposta per la millora de l'entorn urbà.

Al seu torn, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha destacat que la seva formació ha apostat per repetir l'acord de l'any anterior, perquè s'ha complert i també ha volgut remarcar l'oposició constructiva que exerceix el seu grup que és clau per a la governabilitat del municipi. Ara bé, Ingla ha descartat entrar al govern, mentre que Conesa no ha volgut entrar a valorar si es tornarà a posar sobre la taula un possible acord perquè les dues formacions governessin juntes Sant Cugat. Ingla, amb la lína de Conesa, ha destacat el caràcter social dels pressupostos i que tenen en compte els diferents col·lectius de la ciutat.

Algunes propostes

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Mercè Conesa; el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet; la tinenta d’alcalde d’Entorn urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira; la portaveu del grup ERC-MES, Mirei

Entre les propostes que es portaran a terme hi ha la tan esperada Sala de Concerts, anomenada ara polivalent, una sala que està prevista que s'acabi el 2017 i que anirà situada a darrere al Teatre-Auditori, això si aquesta sala no serà una la B del teatre auditori i tindrà una gestió compartida entre l'Ajuntament i les entitats de la ciutat.

La construcció del nou pavelló Guinardera, adequació d'un pavelló a l'IES Leonardo da Vinci, construcció de nous vestidors al ZEM Jaume Tubau i construcció d'una piscina coberta al complex esportiu de Mira-sol, o bé el refugi d'animals són algunes de les propostes que recull aquest pressupost, i també la connexió de l'aigua a can barat i diferents millores per al barri del Monestir.

( En els propers dies el TOT t'explicarà més propostes) 

Bona salut de les arques santcugatenques

El nivell d’endeutament de l’Ajuntament se situa en el 46%, un percentatge inferior al 75% que marca la llei.

D’altra banda, en el primer semestre del 2016 l’Ajuntament ha pagat les factures als seus proveïdors en un termini mitjà de 34 dies. Cal recordar que la mitjana de pagament l’any 2015 va ser de 42 dies. Són terminis inferiors també al màxim de 60 dies que estableix la Llei de morositat.

L’Ajuntament va liquidar el pressupost municipal 2015 amb un romanent positiu de tresoreria de 5’1 M€.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem