El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat arrenca amb una assemblea oberta

"Sant Cugat pateix un procés d'elitització", asseguren

Replicant la iniciativa nascuda a Barcelona, un grup de veïns i veïnes santcugatencs ha impulsat la creació del Sindicat de Llogaters de Sant Cugat, que té com a objectiu lluitar per la defensa del dret a l’habitatge i per un lloguer assequible, estable, segur i digne. Per tal de donar-se a conèixer entre els ciutadans, han convocat una assemblea oberta el dijous 13 de juliol, a partir de les set de la tarda, a la plaça del Coll.

El Sindicat neix amb la voluntat de denunciar que "Sant Cugat pateix un procés d’elitització" i genera "un efecte d'expulsió, no només de gent jove, sinó també d'aquells que disposen de rendes més altes". El grup s’ha constituït per aglutinar tots els  veïns que viuen i volen seguir vivint de lloguer a Sant Cugat, tant en habitatges del mercat privat com en públics, i reivindicar plegats la defensa i el reconeixement dels seus drets.

L'associació està formada per persones a títol individual que comparteixen la inquietud per la situació que està vivint Sant Cugat, "una ciutat que els últims anys ha estat generant una dinàmica de centrifugació econòmica que està expulsant veïns i veïnes que no poden assumir l’encariment desbocat dels preus de l’habitatge de lloguer".

Durant l'assemblea inaugural, es farà públic el Manifest del Sindicat de Llogaters de Sant Cugat.

El Sindicat de Llogaters recorda que Sant Cugat encapçala rànquings de ciutats amb l'habitatge més car, tan de compra com de lloguer. "La quarta part del parc de lloguer disponible supera els 1.000 euros (1.051) i la renda mitjana mensual del lloguer és de 996 euros, una xifra 100 euros superior a Barcelona", denuncien, alhora que asseguren que "el preu del metre quadrat de l’habitatge de compra està per sobre dels 5.000 euros, al mateix nivell que els barris de Gràcia o la Barceloneta". Finalment també assenyalen els preus dels habitatges de Protecció Oficial de Sant Cugat, "el doble de cars que la mitjana comarcal".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem