JuntsxSTC celebra la sentència del Tribunal Superior de Justícia sobre Lubrizol

L'Ajuntament va presentar el 2016 un contenciós contra la renovació d'autorització ambiental de l'empresa química Lubrizol

Junts per Sant Cugat s'ha mostrat favorable a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha anul·lat la renovació de l'autorització ambiental de l'empresa química Lubrizol, ubicada al polígon de Can Magí. Segons la formació, ara "s’obre una magnífica oportunitat" per promour altres localitzacions "més idònies" per ubicar Lubrizol. La sentència estableix que l'increment de la perillositat en la qualificació de l'activitat de l'empresa requeria un nova llicència ambiental i no una renovació.

Més info: El Tribunal Superior de Justícia tomba l'autorització ambiental a Lubrizol

 

Igualment, JuntsxSTC considera que aquest fet permetria impulsar una remodelació urbana a la zona de Can Magí per facilitar la implantació de noves activitats econòmiques, industrials, culturals, artesanals, creatives i mediambientals que en la seva diversitat "donin resposta als nous reptes de la societat i que la pandèmia ha posat encara més de manifest".

El partit recorda que la nova normativa europea que ha modificat la qualificació de perillositat de Lubrizol va comportar una obstaculització de la majoria de projectes econòmics i empresarials a Can Magí. Es va establir un radi de 200 metres en els quals no es podia implantar cap nova activitat ni modificar-ne d'existents. És per això, destaquen, que el govern encapçalat per l'exalcaldessa Mercè Conesa va presentar el 2016 un contenciós contra la renovació de la llicència ambiental que va atorgar la Generalitat a Lubrizol.

Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a l'Ajuntament. La sentència es pot recórrer i, si es confirma, la química haurà de sol·licitar una nova llicència ambiental que contempli la nova normativa europea.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem