L'equip de govern aprova definitivament el pressupost sense acceptar al·legacions

El pressupost del 2012, marcat per la reducció de bona part de les partides i dels ingressos, ja ha quedat aprovat definitivament sense cap modificació respecte l'aprovació inicial

El ple municipal extraordinari celebrat aquest divendres ha aprovat definitivament (amb els vots a favor de CiU, l’abstenció de la CUP i el vot en contra de PP, PSC i ICV-EA) el pressupost municipal per a l’any 2012. El pressupost continua marcat, arran de l’actual context econòmic general, per la contenció i l’austeritat i és per això que s'han reduït bona part de les partides mantenint la prioritat en les polítiques socials. L’equip de govern disposarà enguany de 92,1 milions d’euros, xifra que representa una disminució de 4,5 milions respecte l’any passat.

L'equip de govern ha aprovat el nou pressupost sense acceptar cap de les al·legacions presentades pels diferents partits polítics, mantenint per tant el mateix document que en l'aprovació inicial. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha recordat que "no tot es pot fer" tenint en compte el marc de crisi actual.

Els partits polítics de l'oposició, que en la majoria de casos han lamentat el fet que no s'hagi acceptat cap al·legació ni proposta, han mostrat la seva disconformitat amb els pressupostos i han explicat el perquè del seu vot. El regidor de la CUP Ignasi Bea ha reconegut que saben que "no tot es pot fer" però ha recalcat que "és qüestió de prioritats" i ha cridat a un canvi d'impostos: "Moltes famílies de la ciutat podrien pagar 3 0 4 vegades més sense que ho notés el seu nivell de vida".

"Hem de fer un esforç per anar més enllà pel què fa a les polítiques socials i la promoció econòmica", ha assegurat Joan Calderón, d'Iniciativa, que ha afegit que cal potenciar també les partides de cooperació. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha explicat que no sabien quin seria el seu vot fins aquest mateix divendres: "El vot del PSC no estava decidit fins avui perquè pensàvem que s'estudiarien les nostres al·legacions, però no hem assolit aquest objectiu".

Finalment, el responsable del PP a Sant Cugat, Jordi Carreras, ha assegurat que troben a faltar més polítiques familiars i ha emplaçat a l'equip de govern a reduir la despesa pel què fa a comunicació de cara l'any vinent. "S'ha incrementat la pressió fiscal als ciutadans però no s'ha correspos amb una contenció important a l'Ajuntament", ha lamentat Carreras.

Coneix a fons el Pressupost per l'any 2012

Més informació
 
Comentaris

Destaquem