La consola Wii U es preestrena a Sant Cugat a la seu d'Ubisoft

'Sports Connection' és el nou joc en català d'Ubisoft fet en gran part a Sant Cugat per Nintendo Wii U

Ubisoft és una empresa catalana amb seu a Sant Cugat Ubisoft és una empresa catalana amb seu a Sant Cugat
Ubisoft és una empresa catalana amb seu a Sant Cugat Ubisoft és una empresa catalana amb seu a Sant Cugat
Ubisoft és una empresa catalana amb seu a Sant Cugat Ubisoft és una empresa catalana amb seu a Sant Cugat
Sports Connection surt al mercat aquest divendres 30 FOTO: JR Armadàs Sports Connection surt al mercat aquest divendres 30 FOTO: JR Armadàs
Sports Connection surt al mercat aquest divendres 30 FOTO: JR Armadàs Sports Connection surt al mercat aquest divendres 30 FOTO: JR Armadàs
L’equip d’Ubisoft Sant Cugat ha liderat el projecte de creació d’un dels videojocs estrella de la nova consola Nintendo Wii U: l’Sports Connection. Tant el joc com la nova màquina de la japonesa Nintendo van sortir a la venda als Estats Units aquest diumenge 18 i ho faran a la Unió Europea aquest divendres 30 de novembre. Aquest dijous, però, uns quants privilegiats han pogut jugar-hi a Sant Cugat com a mostra de la deferància de l'empresa amb la ciutat.

Segons la companyia té al Mira-sol Centre, Ubisoft Sant Cugat s’ha encarregat de la direcció creativa d’aquest joc exclusiu per Wii U i de tot el disseny. El fet d’haver-se desenvolupat a Sant Cugat té un avantatge pels jugadors de Catalunya: Sports Connection estarà disponible íntegrament en català tant pel que fa les veus dels personatges com els subtítols i textos que apareixen en pantalla. Cal recordar que des de Sant Cugat Ubisoft va participar en la confecció del primer videojoc en català en aquell cas per la consola Nintendo 3-DS. El Tintin: el secret de l’Unicorn per aquest dispositiu portàtil va ser el primer joc 100% en català que va sortir al mercat.

Un equip molt local
Gairebé 50 persones que treballen a les oficines d’Ubisoft a Sant Cugat han participat de l’elaboració d’aquest joc que es comercialitzarà al món sencer. L’equip liderat per María Teresa Cordón ha comptat amb ajuts puntual de 50 persones més que s’han desplaçat intermitentment a la ciutat des de les delegacions d’Ubisoft al Canadà i a Rumania. El responsable de comunicació ha recordat que des que l'any 1998 Ubisoft va posar el seu primer peu a Sant Cugat, aquesta deegació ha participat en la confecció, el disseny o la programació de 20 jocs per a diferents plataformes.

Característiques del joc
Sports Connection es pot considerat l’evolució i millora d’un dels primers jocs que va tenir la Nintendo Wii, el Wii Sports. En aquest cas es pot jugar a 6 dels esports més populars del món: el futbol, el tennis, el golf, el futbol americà, el beisbol i el karting. Sports Connection combina la jugabilitat amb el nou comandament amb pantalla tàctil de la Wii U i el vell comandament de la Wii molt útil, per exemple, per imitar els moviments del tennis, el golf o el beisbol.

L'alcaldessa de Sant Cugat i els seus fills han estat uns dels afortunats que han pogut provar el joc un dia abans que surti al mercat. Després de veure de primera mà les innovacions de la Wii U Conesa ha subratllat l'orgull de tenir una empresa com Ubiforf a la ciutat. "La tecnologia del joc s'ha desenvolupat a Sant Cugat en una empresa amb un gran nivell de creativitat". Respecte el fet que el joc s'hagi fet en català ha assegurat que "Catalunya té molt de talent i aquest es pot posar sobre la taula reivindicant a la vegada la nostra llengua".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem