Les pensions més altes de Catalunya, a Sant Cugat

Sant Cugat és la ciutat catalana de més de 20.000 habitants amb una pensió mitjana per pensionista més elevada

Els pensionistes de Sant Cugat cobren una mitjana mensual de 1.132 euros, sent la pensió més alta entre els municipis de més de 20.000 habitants de Catalunya. Aquesta xifra és molt superior a la mitjana catalana, on la pensió és de 916 euros al mes.

Per la part baixa, trobem municipis com Lloret de Mar i Sant Feliu de Llobregat o la comarca de la Terra Alta (647 euros), on es perceben les pensions més baixes de Catalunya. Contràriament, les altres localitats superiors als 20.000 habitants que superen els 1.000 euros de mitjana en les pensions contributives són Tarragona (1.027 euros), Barcelona (1.016 euros), Cerdanyola del Vallès (1.014 euros), Esplugues de Llobregat (1.011 euros), El Prat de Llobregat (1.011 euros) i Sant Andreu de la Barca (1.007 euros).

Les causes

Un dels factors que expliquen les diferències en l'import mitjà de les pensions contributives entre territoris de Catalunya és el diferent pes que hi tenen les pensions provinents del Règim Espacial de Treballadors Autònoms (RETA), ja que sovint són més baixes que els del Règim general. La pensió mitjana provinent del Règim general per a Catalunya és de 980 euros, mentre que la pensió mitjana del RETA se situa en els 631 euros.

També cal tenir en compte que les pensions es cobren en funció del salari i, el fet que Sant Cugat sigui un dels municipis amb una de les rendes més altes del país, de ben segur que també contribueix a fer que aquí es cobrin les pensions més altes.

Pensions a Catalunya | Create infographics

Més informació
 
Comentaris

Destaquem