Neix l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental per impulsar l’economia social

Funcionarà a través de tres xarxes locals, una de les quals a Sant Cugat

El desenvolupament de l’economia social i cooperativa a la comarca compta ja amb un nou motor impulsor, com és l’Ateneu Cooperatiu dels Vallès Occidental. Una iniciativa impulsada des d'ajuntaments, cooperatives i entitats i en la qual Sant Cugat hi ha tingut un paper important a través de la Xarxa local d’Economia Solidària. Una de les missions del nou Ateneu serà coordinar i promoure activitats relacionades amb l'economia social i cooperativa al territori a través de tres xarxes que s'han creat amb aquesta finalitat a Sabadell, Sant Cugat i Terrassa.

Els ateneus cooperatius actuen com a centres de proximitat que desenvolupen projectes i activitats de foment i promoció de l’economia social amb la voluntat d’esdevenir un espai referent al territori per a la creació de cooperatives i altres iniciatives d’economia social.

Els seus objectius són crear espais per a l’enfortiment de l’economia social i cooperativa; afavorir la creació d’empreses d'aquest àmbit i generar llocs de treball en el marc d’aquestes iniciatives socials i cooperatives. El projecte del Vallès Occidental neix amb la voluntat de crear una trentea de cooperatives arreu de la comarca.

Amb l'Ajuntament de Sabadell al capdavant, l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental compta amb el suport també dels consistoris de Sant Cugat, Sant Quirze i Terrassa. A més, darrera hi ha més d'una vintena de cooperatives i entitats d'economia social, algunes de les quals santcugatenques (Acció Cultural Sant Cugat, Associació Sant Cugat cap a l’Economia Social, Solidària i Sostenible i L’Ortigacoop SCCL). La cooperativa Doble Via és la representant de Sant Cugat de les Xarxes locals d’Economia Social i Solidària a l'Ateneu.

A Catalunya

Aquest espai serà un dels 10 ateneus cooperatius que s’han creat a Catalunya en el marc del programa Aracoop, a partir d’una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Durant la presentació de l'ateneu vallesà, el director general d’Economia Social, Josep Vidal, va destacar el pes de l’economia cooperativa de la comarca en el conjunt de Catalunya. Amb més de 423 cooperatives, és la segona comarca amb més empreses d’aquest tipus, després de Barcelona.

Vidal va assenyalar que “l’Ateneu ha de contribuir a la generació de riquesa i ocupació i, sobretot, a la transmissió dels valors de justícia social i igualtat d’oportunitats”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem