Cal Temerari llança el SincroCoop, un viver d'economia social i solidària

Cal Temerari estrena el primer viver per empreses i projectes de l'economia social i solidària de Sant Cugat

Cal Temerari ha posat en marxa un viver per empreses i projectes de l'economia social i solidària, amb l'objectiu d'oferir un acompanyament i potenciar projectes en les fases de preemprenedoria i microemprenedoria. Es tracta del SincroCoop, ubicat en tot el pis de dalt de Cal Temerari, i que compta amb despatxos, espais de cotreball, tots els serveis necessaris per engegar un projecte i l'acompanyament i orientació que tota idea requereix per esdevenir una realitat viable. Una estrena que arriba després de la 1a Fira d'Economia Solidària de Sant Cugat.

Enfocat a potenciar iniciatives socials i solidària, compta també amb un servei d'assessorament i acompanyament als projectes que acollim per facilitar el seu creixement i consolidació. Aquest acompanyament es dóna en molts àmbits, des de l'estratègic i empreserial, fins al financer o el comunicatiu i el realitzen professionals de l’àmbit de l’economia social i el cooperativisme.

Per poder accedir als espais i serveis del SincroCoop, s'ha de ser soci de Cal Temerari i posar-se en contacte amb l'entitat a través d'un formulari o de correu electrònic. Els preus a la sala de cotreball van entre els 50 i els 80 euros mensuals. Un espai privat, amb clau pròpia i accés tots els dies de l'any a totes hores, oscil·la entre els 120 i els 220 euros al mes.

A més a més, des del SincroCoop es realitzarà una dinamització d’activitats per donar a conèixer què és i en què consisteix l’economia social. En aquest sentit, aquest divendres 7 d’octubre, acollirà una presentació del projecte Pam a Pam impulsat per Setem Catalunya, un mapeig d’iniciatives locals d’economia social on es comptarà amb la presència d'Anna Fernandez, coordinadora territorial de la Xarxa d’Economia Social. També s’organitzarà un acte inaugural de l’espai a finals de mes.

Què ofereix?

Espai de treball

  • Sala de cotreball: Espai de treball de baix cost en sala comuna compartida amb altres projectes
  • Despatxos: Espai privat de despatx accessible 24 hores al dia 7 dies a la setmana
  • Domicili fiscal i correspondència: Podràs rebre el correu i fer servir l'espai com a seu social
  • L'Acceleradora: Servei d'orientació i acompanyament empresarial gratuït

Espais i infraestructues comuns

  • Sala de reunions: Equipada amb pissarra i projector
  • Cuina: Cuina domèstica equipada per a cuina d'oficina
  • Espai de terrassa: Espai diàfan de trobada informal. Internet
  • Copisteria: Servei de copisteria
  • Difusió i projecció: Espais de Cal Temerari per presentar el projecte així com programar activitats
  • Resta de serveis de Cal Temerari: Lloguer d'espais per a ús privat, banc de recursos, productes de Can Tria i més

L'Acceleradora: servei d'orientació i d'acompanyament

  • Abans de començar. Orientació empreserial i primers pasos: Tens una idea que no saps si és viable? No saps com fer un pla d'empresa o de viabilitat? T'ajudem a orientar la teva idea per a convertir-la en un projecte d'economia social. T'aconsellem en els primers pasos en tots els aspectes necessaris: comercial, econòmic, legal...
  • Consolidació. T'ajudem a saber com créixer: Resoldre els dubtes i necessitats després de donar els primers passos com el finançament, la tasca comercial, la infraestructura, la gestió econòmica, la comunicació per donar a conèixer el treu projecte... Tindràs algú que et podrà acompanyar i resoldre els teus dubtes i et podrà orientar en la contractació dels serveis que necessitis propis d'aquesta etapa
Més informació
 
Comentaris

Destaquem