Les treballadores de Clece reben amenaces per concentrar-se "il·lícitament"

L'empresa concessionària del servei de neteja dels edificis municipals envia una carta en què assegura que es pendran les mesures que calgui en cas que es repeteixin les manifestacions

L'empresa concessionària del servei de neteja dels edificis municipals, Clece, considera que la manifestació del passat 7 de juliol davant l'Ajuntament per denunciar les rotacions de personal que està executant l'empresa va ser un acte"il·lícit i il·legal". Mitjançant una carta, l'empresa adverteix a les treballadores que en cas de persistir les reivindicacions "l'empresa es veurà obligada a adoptar totes les mesures oportunes perquè no es repeteixin aquests actes".

Segons la carta emesa per l'empresa i dirigida a Ángeles Galera Barroso, secretària general de la secció sindical de CCOO a l'empresa Clece, "concentrar-se amb altres treballadors de la plantilla, amb pancartes, utilitzant xiulets i trompetes, i entorpint l'entrada dels ciutadans i funcionaris a l'Ajuntament" són actes que "es troben fora del nostre ordenament jurídic, no tenint protecció legal, a més de no comptar amb l'autorització de l'empresa, del client ni de l'autoritat laboral".

L'arrel del conflicte

Els treballadors de la neteja dels edificis municipals denuncien que l'empresa ha iniciat una política de canvi de centre de treball de molts dels empleats. Una seixantena de treballadores de les escoles públiques ja han estat reubicades en altres centres.

La principal queixa és la falta d'explicacions rebudes tant per part de l'Ajuntament com de l'empresa concessionària. Des de l'Ajuntament expliquen que s'ha tirat endavant aquesta política per tal de millorar l'eficiència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem