El comitè d'empresa de Delphi celebra que es mantingui l'activitat industrial

El comitè d'empresa ha arribat a un acord amb quatre empreses catalanes que invertiran deu milions d'euros i crearan 208 llocs de feina

El president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Morán, ha valorat molt positivament l'acord arribat amb quatre empreses catalanes per tal de reindustrialitzar la planta de Sant Cugat amb una inversió de deu milions d'euros i el compromís de crear 208 llocs de feina en tres anys. "L'acord és molt positiu i cobreix les expectatives de mantenir l'activitat industrial i garantir el màxim nombre de llocs de feina possibles", ha celebrat Morán en declaracions al TOT.

Morán ha assegurat que les negociacions amb les empreses no han estat complicades, sobretot des que Delphi va cedir els actius al comitè d'empresa, que va liderar la negociació: "La interlocució l'havia de portar el comitè. Quan ens hem assegut en una taula, hem tancat l'acord en pocs dies".

Segons ha detallat el president del comitè, els pròxims dies s'hauria d'obrir el procés de selecció perquè les quatre empreses que reindustrialitzaran la planta escollin els 208 treballadors que s'han compromés a contractar. El personal haurà de sortir d'entre els treballadors de Delphi. "Espero que el procés comenci els pròxims dies i acabi al novembre", ha comentat.

Aquest 2016, es contractaran una seixantena de persones.

Optimista amb el futur

L'acord amb J. Juan i Gutmar preveu la contractació de 208 treballadors en 3 anys i una inversió de deu milions d'euros. "És un acord de mínims", ha reconegut Morán. Però precisament per aquest motiu, s'ha mostrat optimista amb el futur: "Són empreses en expansió i les sinergies que tindran podran fer accelerar el seu creixement".

Per això, ha apostat perquè el projecte creixerà més enllà del 208 treballadors. En aquest cas, les noves contractacions també haurien de ser preferentment entre els extreballadors de Delphi.

Menor temps d'aturada

L'ERO que van acordar el comitè d'empresa i Delphi per acomiadar els 540 treballadors de la planta contemplava una sortida ordenada, això vol dir que la multinacional mantindrà l'activitat fins a l'octubre.  "El nostre objectiu és que, si ha d'estar aturada un temps, sigui el menor possible".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem