Els treballadors de Delphi ratifiquen l’ERO

Els treballadors han votat en referèndum aquest dimarts 3 de maig

 

Els treballadors i treballadores de Delphi han ratificat aquest dimarts, 3 de maig, les condicions de l’ERO pactades en el principi d’acord arribat el passat divendres 29 d’abril.

Dels 540 empleats, va votar un 86,3% de la plantilla. D’aquests, un 78,3%, el que representa un total de 365 vots, votaven a favor. L’acord de l’ERO, però, també va rebre vots en contra. El 17,2% dels votants, és a dir, un total de 80 persones, es mostraven en contra. A més, durant la jornada, en la qual els treballadors van votar en referèndum, es van registrar 19 vots en blanc (3,5%) i 2 vots nuls (9,4%).

Amb els resultats obtinguts, el principi d'acord entre l'empresa i el comitè passa a ser un acord definitiu.


 

Les condicions de l’ERO

Després d’un mes negociant, des que Delphi va presentar l’ERO el passat 29 de març, les dues parts arribaven a un principi d’acord. Un acord que tal com deia José Antonio Morán, president del Comitè d’Empresa, “no compleix les nostres expectatives, però garanteix unes condicions molt millors que les que estableix la legislació”.

L’acord recull que els treballadors seran indemnitzats amb 65 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats, tindran un lineal de 10.000 € més un addicional de 2.000 € que l’empresa pagarà el gener del 2017.

A més, també contempla prejubilacions a majors de 56 anys amb les condicions pactades segons conveni i afegeix que les persones que aquest any compleixen els 55, se’ls manté la base de cotització.

Per altra banda, es desenvoluparà un pla social per garantir la possibilitat de recol·locació de la majoria de la plantilla i un pla de formació “molt ambiciós”, tal com ha destacat Morán. 

Reindustrialització

Tal com apunta Morán, “l’acord no recull cap pla de reindustrialització perquè a última hora no va prosperar”. Tot i això, el president del comitè ha explicat que “Delphi posarà a disposició dels treballadors els actius de la companyia i ara formarem part de la taula de negociació de la reindustrialització de la planta”. Un procés que es podria allargar unes setmanes.

L’acomiadament dels 540 empleats i tancament de la planta també s’ha modificat. Si en un principi la majoria d’acomiadaments s’havien de fer a finals d’any, ara  es preveu que durant el mes de maig s’acomiadaran un total de 65 persones; entre juliol i setembre, 299 i la resta d’acomiadaments s’efectuaran entre l’octubre i el març del 2017.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem