J. Juan i Gutmar invertiran 12 milions a Delphi i crearan 208 llocs de feina

El comitè d'empresa tanca un acord amb quatre companyies que mantindran l'activitat a la planta de Delphi

Les empreses J. Juan i Gutmar juntament amb les enginyeries ISEE i Guilera s'han compromès amb el comitè d'empresa de Delphi a invertir més de 12 milions d'euros en reindustrialitzar l'antiga planta de Delphi a Sant Cugat i absorbir a 208 treballadors en els pròxims tres anys. Així ho assegura La Vanguardia, que asegura que l'acord final s'ha produït aquest 8 de juny i que ara s'ha de ratificar.

L'esmentat acord, continua el rotatiu català, contempla que es recol·locarà a un mínim de 208 treballadors de Delphi els pròxims dos anys amb un salari equivalent al conveni col·lectiu del metall de Barcelona més un 10%. Delphi, abans d'anunciar el cessament de l'activitat, tenia 540 treballadors.

En la factoria de Delphi a Sant Cugat, que la multinacional deixarà a l'octubre després d'acomiadar a tota la plantilla, se situaran quatre activitats diferents: una que realitzarà J. Juan, la que durà a terme Gutmar i la que efectuaran de forma conjunta ISEE i Guilera. Addicionalment, les quatre empreses crearan una nova societat (Newco) per desenvolupar projectes conjunts de futur.

J. Juan és una empresa de components de l'automoció especialitzada en frens mentre que Gutmar està enfocada al negoci aeronàutic. Les dues empreses juntament amb les enginyeries tenen la seva seu a Catalunya.

Amb aquest acord de reindustrialització es tanca un procés de negociació que es va iniciar el passat 4 de febrer, amb l’anunci de cessament de l’activitat per part de Delphi, i s’obre una nova etapa per a una part important de la plantilla actual.

L'Ajuntament, satisfet

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat positivament l’acord que els treballadors de Delphi han arribat amb les empreses J.Juan, Gutmar, ISEE i Guilerper per tal de reindustrialitzar la planta santcugatenca. L’acord s’ha fet públic aquest mateix 8 de juny i contempla que es crein 208 llocs de treball en tres anys.

“És una bona notícia per a Sant Cugat i per al teixit industrial del nostre entorn”, ha remarcat Conesa, que ha agraït “l’esforç de tots els agents implicats per fer possible aquest acord així com el suport de les institucions per fer l’acompanyament del procés de reindustrialització”.

En aquest sentit, Conesa s’ha referit a la “bona feina feta per la Generalitat i, també, al suport dels municipis de la comarca per contribuir a l’èxit de l’acord”. Alhora, ha agraït la unitat de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Sant Cugat per fer un front comú a l’hora d’ajudar els treballadors de Delphi.

Finalment, l’alcaldessa ha convidat el comitè d’empresa de Delphi i les quatre empreses que han possibilitat la reindustrialització a signar a l’Ajuntament l’acord de continuïtat de la fàbrica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem