Pluja d’idees al SC Trade Center per aconseguir finançament empresarial

Una xerrada sobre com les empreses poden accedir al crèdit reuneix el cap de l’Institut Català de Finances, entitats bancàries i representants dels ajuntaments

Prop d’un centenar d’emrpesaris s'han reunit aquest dijous 1 de març al Trade Center per esbrinar quines vies de finançament poden obtenir les seves companyies en aquest moment tan complicat. En una trobada organitzada per les patronals de Sant Cugat, Cerdanyola i Castellbisbal bancs privats, públics i ajuntaments van donar la seva opinió i consells i es van mostrar més sincers i distesos del que és habitual en aquest tipus de reunions.

El tinent d’alcalde d’Economia, Carles Brugarolas, va ser el primer de fer autocrítica dient que “si el sector públic agafa tant crèdit com ho està fent en queda menys de disponible i s’ofega al sector privat".

Un altre dels convidats, Javier García-Lluís Valencia, director corporatiu de la Caixa, va parlar de crisi de confiança per definir el moment actual. “S’han trencat paradigmes com que els sector públic era infrangible, que els pisos mai baixarien de preu i ara el que ens trobem és que ningú confia en ningú de la mateixa manera que abans”. Entrant en matèria, el directiu de la Caixa va explicar que gràcies a la nova direcció de l’Institut Català de Finances (ICF), s’han obert noves línies de crèdit que sobretot beneficien a empreses que apostin amb possibilitats reals d’èxit per la innovació i la internacionalització. També ha explicat que dissortadament ara els bancs analitzen més drames socials que casos d’èxit, tot i que d’aquests també n’hi ha.

No tot està perdut
Com si es tractés d’un rescatador, Josep Ramon Sanromà, conseller delegat de l’ICF, va detallar diferents línies de crèdit que aquest banc públic català ofereix a les empreses. “Tenim 2.800 milions per deixar i només hem donar sortida a 800; veniu-nos a veure”, va encoratjar als empresaris presents. Sanromà va detallar que l’ens que presideix cobreix moltes vegades el punt de risc que els bancs privats no estan disposats a assumir en forma d’avals per garantir que les empreses que ho necessiten disposin de circulant i de liquiditat. L’ICF ja ha donat suport a més de 4.000 empresaris catalans en forma de crèdits i ha anunciat noves línies de préstec per a pimes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem