Sant Cugat, lluny de les ciutats catalanes amb més hotels

D'entre les 23 ciutats catalanes de més de 50.000 habitants, Sant Cugat és la dotzena pel que fa a nombre d'hotels

Sant Cugat està lluny de les ciutats catalanes amb més hotels, segons un rànquing elaborat pel TOT a partir de dades de Tripadvisor. Amb nou hotels, Sant Cugat és la dotzena ciutat de més de 50.000 habitants en número d'aquests establiments. Aquesta xifra és la mateixa que la de poblacions com Badalona, Manresa i Mataró i queda lluny de municipis com Barcelona, Tarragona i Castelldefels, que encapçalen el rànquing.

Un dels principals atractius turístics catalans és la platja i la muntanya, cosa que queda demostrada amb la xifra d'hotels. Per exemple, municipis molt més petits com Puigcerdà o Platja d'Aro acumulen molts més establiments que Sant Cugat. En el marc del Vallès Occidental, només Terrassa registra més hotels (10). En canvi, Sabadell, Cerdanyola i Rubí estan per sota de la xifra santcugatenca.

Tripadvisor també fa una classificació dels apartaments vacacionals, és a dir, aquelles cases de particulars que es lloguen per uns dies o unes setmanes. Cal apuntar que, en aquest cas, a cada municipi s'hi inclouen els apartaments que es troben en un radi de cinc quilòmetres, encara que estiguin a un altre poble. A Sant Cugat n'hi ha una quinzena. Cal destacar que bona part de l'oferta es concentra a la Floresta, on hi ha sobretot grans cases. La mitjana del lloguer d'apartaments vacacionals a Sant Cugat és de 99 euros la nit.

Una altra vegada aquesta xifra queda molt lluny de les ciutats catalanes amb més apartaments vacacionals. A banda de Barcelona, destaquen ciutats costaneres com Tarragona o Vilanova i la Geltrú, així com ciutats properes a l'aeroport, com el Prat. En aquest cas, Sant Cugat també es veu superat per Rubí, on l'oferta és d'una trentena de pisos i la mitjana és de 125 euros la nit. De fet, segons el calculador de Tripadvisor, Sant Cugat és on el preu mitjà dels apartaments vacacionals és més barat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem