Sant Cugat serà present al congrés mundial de ciutats intel·ligents

L'Ajuntament i empreses de Sant Cugat presentaran els seus projectes d'innovació

Sant Cugat serà present un any més a l’Smart City Expo&World Congres, la fira més important del sector de les ciutats intel·ligents a escala internacional, que se celebrarà a Barcelona entre el 13 i el 15 de novembre. La participació santcugatenca recaurà en l'Ajuntament de Sant Cugat i empreses creades al municipi.

Amb l’objectiu d’impulsar dinàmiques col·laboratives amb empreses que treballen en el camp de les ciutats intel·ligents i la innovació social, l’Ajuntament ha facilitat que petites i mitjanes empreses santcugatenques tinguin l’oportunitat de ser presents al Congrés a través de l’estand municipal. D’aquesta manera, es vol ajudar a desenvolupar projectes innovadors i contribuir al dinamisme econòmic de la ciutat.

En total el Consistori ha cedit sis espais expositius amb la possibilitat, per a cada una de les empreses, de fer una presentació pública del seu projecte. També s’inclourà el projecte de l’empresa al catàleg oficial online del Congrés. Les empreses que hi participaran són les següents: Veosat, Specialisterne, Venvirotech, Weandb, Efener Enginyeria i Creafutur.

D’altra banda, també s’ofereix a tres empreses més la possibilitat d’accedir a l’exposició i fer una presentació del seu projecte a l’estand de l’Ajuntament sense disposar d’un espai propi. En aquest cas les empreses són: Eco Intelligent Growth, Loop Unique Companies i Tai Smart Factory. Totes les empreses es van seleccionar a través d'un procés públic.

Els projectes municipals

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Cugat també aprofitarà la seva presència al Congrés per presentar els seus programes innovadors en el camp de les ciutats intel·ligents. Entre d’altres aspectes, en el camp de la innovació cultural s’explicarà el projecte Guia’m (en el qual dues persones amb la síndrome d’Asperger ofereixen visites guiades al Museu del Monestir) i el projecte Vi Lab (un nou centre d’interpretació a la ciutat que tindrà com a protagonista el vi).

Així mateix en el camp de la mobilitat sostenible, la gestió dels residus i l’eficiència energètica, s’exposaran projectes com el servei de Bus a demanda (posat en marxa al barri de can Barata), l’Ambiteca o diversos projecte d’eficiència energètica desenvolupats amb fons europeus.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem