La restauració i l'oci, indignats pel tancament decretat per la Generalitat

Els empresaris del sector consideren que la mesura és "desproporcionada" i la recorreran per via legal

El Govern de la Generalitat ha anunciat, el dimecres, 14 d'octubre, un seguit de restriccions i recomanacions per fer front a la segona onada de la pandèmia de la Covid-19, entre les quals destaca el tancament, durant un mínim de 15 dies, de bars, restaurants i oci nocturn -que ja estava tancat.

Més info: La Generalitat tanca bars i restaurants i limita el comerç i la cultura

Aquesta decisió ha generat indignació entre el sector. De fet, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha anunciat que recorrerà aquesta decisió davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Una decisió que, segons l'organització, és "insòlita i desproporcionada", a la vegada que "desproporcionada i arbitrària".

 

Més info: La patronal de bars i restaurants alerta que recorrerà el tancament dels locals

A escala santcugatenca

A Sant Cugat el sector no és al·liè a la problemàtica, i també considera que se'n ressentirà. Per exemple, la propietaria de la discoteca Moon de Sant Cugat, Laura Garcia explica que “la resolució busca limitar els sectors amb més incidència per, després, no afectar la campanya de Nadal”. La mateixa Garcia assegura que “esperen setmanes molt dures”, i després de demanar ajudes al Govern, la resposta “ha estat que fan el que poden”. 

El president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat i propietari del restaurant d'El Mesón, Xavier Vendrell, assegura que la mesura "representa un desastre i un drama per al sector", argumentant que aquest "ja està molt tocat econòmicament i moral".

 

Per això, Vendrell reconeix que els empresaris del sector a Sant Cugat, amb qui s'ha reunit el dimecres, 14 d'octubre, "estan emprenyats i senten molta incertesa perquè no saben què passarà". De fet, a banda d'estar en desacord amb la mesura en si, Xavier Vendrell mostra descontentament per les formes: "Ho podrien haver fet diferent", diu, queixant-se de la poca previsió amb què se'ls ha avisat.

Declaracions de l'alcaldessa, Mireia Ingla

Per la seva banda, l'alcaldessa Mireia Ingla fa unes declaracions al TOT Sant Cugat valorant la qüestió: “Hem d’aconseguir frenar la corba de contagis. Això passa necessàriament per reduir la nostra activitat social, i continuar aplicant les regles bàsiques. No ens podem relaxar. Lamentem aquest escenari per les repercussions que té en el sector econòmic de la ciutat: comerç, restauració, etc. Hem estat i estarem al seu cantó, i ens posem a la seva disposició”, apunta.

 
Comentaris

Destaquem