La Generalitat tanca bars i restaurants i limita el comerç i la cultura

El govern català ha anunciat mesures extraordinàries per frenar el creixement de la pandèmia del coronavirus i "evitar un confinament total"

El Govern de Catalunya ha anunciat aquest dimecres, 14 d'octubre, el tancament total de bars i restaurants i la reducció de l'aforament dels comerços, entre altres. Les mesures entraran en vigor durant la nit de dijous a divendres, tot i que hauran de ser ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquestes mesures extraordinàries "contundents" i "dràstiques" volen frenar el creixement de la pandèmia.

Més info: Així ha crescut la pandèmia a Sant Cugat: els casos es multipliquen per tres en vint dies

"Cal actuar avui per evitar un confinament total", ha emfatitzat el vicepresident Pere Aragonès, que ha reconegut que la situació és "molt preocupant". És per això que ha demanat a la ciutadania reduir al màxim la mobilitat i les relacions socials. "La prioritat és preservar la salut de la ciutadania i salvar vides. Si no ho fem, serà un confinament total", ha reiterat Aragonès, que ha demanat sortir de casa al menys possible i fomentar el teletreball.

 

"D'aquí quinze dies valorarem la continuïtat de les mesures i quines es poden aixecar", ha afegit.

La restriccions

Els bars i restaurants hauran de tancar les seves portes durant quinze dies i no es podrà consumir ni a interiors ni a terrasses. El servei per emportar i a domicili es mantindrà actiu. Cal destacar que la patronal de bars i restaurants ja va anunciar que portaria la decisió als tribunals. El vicepresident del govern ha anunciat una línia de 40 milions d'euros en ajudes directes al sector i una línia d'avals.

Més info: La patronal de bars i restaurants alerta que recorrerà el tancament dels locals

Els comerços, centres comercials (els espais comuns dels centres comercials romandran tancats), espais esportius i mercats ambulants hauran de restringir el seu aforament al 30%. Els gimnasos l'hauran de reduir fins al 50%. Cinemes, teatres i sales de concerts també hauran de limitar la capacitat al 50% i amb seient preassignat. A més, s'imposa la suspensió de congressos, convencions i fires.

Cal recordar que també es va anunciar la suspensió de totes les competicions esportives de base i no professionals i l'ensenyament virtual a la universitat. A més, segueix vigent la prohibició de trobades socials de més de sis persones.

 
Comentaris

Destaquem