"Incertesa" a l'inici del curs escolar a La Mirada

La primera promoció de La Mirada es graduarà a l'escola de mòduls

El curs escolar 2024-2025 comença i l'escola La Mirada continua estant en la seva ubicació 'provisional'. Ja fa vuit anys que es va posar en marxa l'escola i els infants que van començar el cicle infantil durant el curs 2016-2017 acaben la primària enguany.

Més info: Sant Cugat dona llum verda a situar la Mirada a la Guinardera

Aquest dilluns, 9 de setembre, ha estat el primer dia de classe, una primera jornada d'incertesa per a les famílies dels alumnes a causa d'algunes incidències que es repeteixen any rere any. Ho explica Veda Cuadro, alumna de cinquè a l'escola La Mirada: "Volem que facin l'escola perquè el recinte sigui més gran i que cada curs no s'hagi de fer un mòdul nou. Aquest any, els de sisè aniran més endarrerits perquè hauran d'esperar que es facin els mòduls perquè tinguin les seves classes. Llavors, hauran de fer les classes a altres llocs com les aules de música i art fins que estiguin disponibles". La seva mare, Sara Loaiza, dona suport a les seves paraules: "Cada any ens passa el mateix. Els mòduls no estan enllestits perquè comencin els nens a l'escola. Hi ha una gran manca de previsió".

També Micaela Asbul remarca la "incertesa" a la qual s'enfronten any rere any: "La meva filla gran va a sisè de primària i, en principi, no sabem on li tocarà fer les classes. La veritat és que aquesta sempre és la gran pregunta el primer dia de classe i esperem que les autoritats de Sant Cugat ens escoltin per posar-hi una solució".

Més info: La Mirada, una història d'entrebancs i retards

Gilabert: "Moltes famílies estem en la situació de dir que aquesta és la nostra escola definitiva"

Per la seva banda, Marc Gilabert, president de l'AFA de La Mirada, reconeix que no sap quant temps durarà aquesta situació, però explica que, des de l'AFA, "ja fa un temps que ens ho prenem com una situació definitiva. A l'administració no li agrada sentir-ho, però ens ho prenem així perquè és la realitat. Per tant, moltes famílies estem en la situació de dir que aquesta és la nostra escola, estem aquí. Té avantatges, té inconvenients i anem a lluitar per tenir tots els avantatges". 

Una bona educació

Els familiars dels alumnes de l'escola La Mirada lamenten la situació, ja que aquest any acabarà l'etapa escolar la primera promoció de l'escola, i ho farà en l'emplaçament provisional. "És molt trist que un Ajuntament com el de Sant Cugat hagi tardat tota l’escolaritat d’un nen en ser capaç de solucionar el problema d’una localització i poder fer una escola", destaca Susana Fustel, mare d'una alumna de segon de primària a l'escola. "Tot i això, ells han tingut una escolaritat bona perquè els professors de la mirada i tot l’equip són molt bons. Amb això no han tingut cap mena de carència, però clar no deixa de ser una escola de mòduls, amb tot el que això implica", afegeix Fustel.

Sara Loaiza, mare d'una alumna de cinquè, coincideix amb Fustel: "Efectivament, aquesta primera promoció no podrà veure el col·legi que inicialment van dir que hi hauria, però gràcies a la gran tasca del claustre crec que al final el que es valora és la qualitat del curs i que tinguin les millors condicions possibles. El claustre i els pares hem treballat perquè això passi, però lamentem que aquesta primera promoció no hagi pogut veure l'escola".

Així doncs, tot i les mancances, els familiars dels alumnes valoren molt positivament la feina dels professors i professionals del centre, els quals asseguren que donen una molt bona educació als infants.  "L'única bona notícia és que és l'últim any en què ens passa això, perquè aquest any es completa l'escola. Però les manques de previsió a l'escola La Mirada sempre és una constant", conclou el president de l'AFA sobre el retard dels mòduls.

Més info: L'Escola La Floresta es transforma i La Mirada encara no té els nous mòduls a punt

Demandes d'espais 

Espais inadequats, insuficients, poc climatitzats i endarrerits, aquests són els principals problemes de l'actual Escola La Mirada, segons les famílies. Micaela Asbun creu que és necessari arribar a una solució perquè les condicions no són adequades. Segons ella, el principal problema que presenta l'actual emplaçament és la calor: "Fa molta calor i els nens ho passen malament. Ells han d'estar en un ambient adequat perquè puguin concentrar-se i treballar i estudiar en bones condicions".

"Volem solucionar els inconvenients perquè els nostres fills tinguin una normalitat. Haurien de tenir cuina, biblioteca... A més, el menjador, per exemple, no el tenim subvencionat... són moltes coses. Però, de moment, és el que tenim i ho hem d'aprofitar", afegeix Susana Fustel. En aquest sentit, l'alcalde va confirmar al president de l'AFA que segurament durant el primer trimestre de l'any 2025 l'equipament de la cuina podria estar habilitada. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem