El Consell de Ciutat neix per assessorar i millorar el govern de Sant Cugat

L'òrgan pretén augmentar la participació i ser un referent consultiu del govern de la ciutat

Sant Cugat estrena aquest dimarts 30 d'octubre el Consell de Ciutat. Aquest nou òrgan consultiu és l’ultim creat a partir del Reglament de participació ciutadana que es va aprovar l’any passat i que ja s’ha començat a aplicar amb la creació dels consells de barri i dels consells sectorials.

Les funcions de l’òrgan
El Consell de Ciutat té assignades fins a 10 funcions segons el reglament. Pot, per exemple, proposar la convocatòria de consultes i referèndums ciutadans, sol·licitar audiències públiques i endegar processos participatius en l'àmbit de ciutat. També té la potestat de proposar la realització d’estudis sobre temes d’interès per la ciutat i emetre informes sobre assumptes demanats directament per l’alcaldessa.

Cal tenir en compte que aquesta figura neix per ser el màxim òrgan consultiu i de participació de la ciutat ja que pot tractar de manera transversal aspectes tractats prèviament als consells sectorials de cultura o esports o als 5 consells de barri de la ciutat.

En el terreny polític, es pretén que sigui una eina per millorar la participació ciutadana i per assessorar el govern municipal sobre diferents aspectes de ciutat. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, s’ha d’anar fent passos per passar de la democràcia representativa a la participativa. “L’Ajuntament ha de recollir opinions més enllà dels vots”. Carol també ha avançat que aquest consell tindrà una taula de participació que es crearà ja de manera virtual per complementar l’assistència física als diferents consells que té Sant Cugat.

Els membres del consell
El Consell de Ciutat està format per un representant de cada consell de barri, un regidor de cada partit amb representació a l’Ajuntament i 5 representants d’entitats de la ciutat. També hi haurà cinc persones nomenades directament per l’alcaldessa de la ciutat per la seva especial rellevància i fins a 5 membres d’associacions sindicals, empresarials i comercials. Entre els de designació de l'alcaldessa s'ha afegit a l'últim moment Victòria Camps, catedràtica d'Ètica i guanyadaora del premi a la trajectòria als darrers Premis Ciutat de Sant Cugat. Tanquen la llista 4 veïns escollits de manera aleatòria d’entre els majors de 16 anys empadronats a la ciutat.

A continuació podeu veure les cares de la majoria de consellers.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem