El Ple aprova una moció de suport a la dació de pagament

El text presentat de manera conjunta per CiU, PSC, ICV i la CUP, ha rebut els vots favorables d'aquests partits i l'abstenció del PP

Sant Cugat ha donat suport, en el Ple d'aquest dilluns, a la demanda per regular legalment la dació en pagament i aturar els desnonaments. Tots els partits amb representació al Ple de Sant Cugat han donat suport a la iniciativa legislativa popular per la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social, menys el partit popular que s'ha abstingut.

La moció aprovada insta al Govern espanyol a que en el termini de tres mesos presenti a les Corts Generals un projecte de llei que incorpori la dació en pagament a l’ordenament jurídic, en els casos que afecti la residència habitual. A més, demana a la Generalitat "establir un programa de mesures, suport i assistència jurídica i financera per a les persones amb situació de risc, així com un marc estable de coordinació amb les administracions locals que ara mateix estan assumint l'impacte socioeconomic dels processos de desnonament de famílies".

El partit popular ha estat l'únic grup polític que no ha donat un vot favorable a la moció. El regidor popular, Álvaro Benejam, s'ha mostrat positiu amb la iniciativa, però ha explicat que el grup s'absté perquè "el Govern ja està treballant en aquest tema".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem