Com guanyar el concurs d'arrossos de Festa Major 2022

L'establiment de menjar per emportar Arrocet explica quins són els secrets per cuinar un bon arròs i guanyar el Concurs d'Arrossos de Festa Major

El Concurs d'Arrossos de Festa Major és una de les activitats més populars, si no la que més, de la festa grossa de la ciutat, que enguany torna després de dos anys de pandèmia. Aquest any hi haurà 225 paelles participants en el famós certament i totes volen emportar-se el primer premi com a arròs guanyador.


Fer un bon arròs té els seus secrets, per això, el TOT ha contactat amb un especialista amb aquest plat per saber quina és la millor manera de fer un bon arròs i sortir de l'activitat com a guanyador. Ana García propietaria, juntament amb la seva germana de l'establiment Arrocet, situat al passeig Macià. 86, explica que per tal de guanyar el concurs és millor escollir un arròs de mar i muntanya. "Ens decantaríem per un bon arròs de muntanya, on l'elaboració és més senzilla, però el resultat pot arribar a ser espectacular. A vegades menys és més". També és important tenir en compte el tipus d'arrós que s'utilitza. " Gràcies a què ens trobem a la costa Mediterrània, tenim a l'abast una gran quantitat de varietats d'arròs de qualitat. Nosaltres ens decantem per l'arròs bomba". De fet, una de les altres qüestions a tenir en compte és el punt de cocció. "El gra de l'arròs ha de quedar sec i ferm (una mica duret)", afirma.

Sobre quin és el secret d'un bon arròs i quins han de ser els ingredients,s com no, la qualitat marcar. "Arròs de qualitat, una bona marca /sofregit fet amb estimació i paciència, ja que necessita el seu temps fent xup-xup. També un brou elaborat amb qualitat i varietat de productes". Tot i això, quan li preguntem si el sofregit és el secret, García ho té clar. "No, és una part molt important, però per a nosaltres el secret està en el brou", amb aquesta afirmació ja ens explica que un bon arròs s'ha d'elaborar amb caldo." Amb caldo tant sí com no". Un altre dels secrets que ens desvela l'Ana Garcia de l'Arrocet és un dels que genera més controvèrsia entre els elaboradors de paelles. S'ha de fer amb ceba el sofregit? "Un bon arròs ha de tenir un bon sofregit amb ceba".

El Concus d'Arrossos de la Festa Major és el diumenge 3 de juliol a la Rambla del Celler, si t'ha tocat poder fer arròs, ja tens algun consell. 

Segueix la Festa Major amb el TOT

La Festa Major de Sant Cugat se celebra del 28 de juny al 3 de juliol. El TOT Sant Cugat segueix la Festa Major de la ciutat sense perdre cap detall, i per això ha habilitat el canal TOT Festa Major, en el qual podreu trobar tota la informació, programació i últimes hores de la celebració. 

D'altra banda, a les xarxes socials del TOT (TwitterFacebook i Instagram i WhatsApp, Telegram i Tik Tok) també hi haurà tota la informació de la Festa Major. A més, també podeu consultar totes les activitats a l'agenda.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem