És temps de faves, cuina-les a l'estil Colldejou

Atreveix-te amb aquest plat totalment de temporada

Ingredients:

5 quilos de faves sense desgranar

2 cebes

3 pebrots dolços

4 tomàquets

4 merles

2 dl d’oli

2 cullerades de vinagre

20 g d’avellanes

4 grans d’all

Julivert i sal

Instruccions:
 

Netegeu bé les merles i fregueu-les amb oli i una mica de sal.

Escaliveu les faves amb tavella, els tomàquets madurs, els pebrots i els grans d’all a foc viu. Separeu les faves i desgraneu-les.

Piqueu en un morter tot el que heu escalivat amb les avellanes i el julivert.

Talleu la ceba a rodanxes fines i sofregir en una cassola de fang, amb el mateix oli de fregir les merles.

Corregir de sal i deixeu que faci xup-xup uns 20 minuts.

És una recepta d’aquest municipi del Baix Camp, molt curiosa, extreta del llibre “1000 receptes de cuina catalana”. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem