L’Ajuntament destina gairebé 100.000€ al pis d’acollida per a menors malalts sahrauís

Aquests diners permetran que l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahraui pugui mantenir les seves línies d'actuació

99.690 euros són els que rebrà l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), entre aquest 2012 i 2013, gràcies al conveni de col·laboració que han signat l’alcaldessa, Mercè Conesa, i la presidenta d'SCAPS, Neus Bosch. D'aquesta manera, l'associació santcugatenca podrà continuar ajudant els nens dels campaments de refugiats del Sàhara a través de diversos projectes.

En què es destinen els diners?

D’una banda, els infants sahrauís que necessitin atenció mèdica que no puguin rebre al seu país podran ser acollits al pis de Volpelleres per rebre-la aquí. Aquest projecte es va engegar al setembre del 2010 i compta amb un pis cedit per Promusa. Durant l’estada a Sant Cugat, els nens i nenes podran escolaritzar-se i dur una vida normalitzada fins al punt on els ho permeti la seva malaltia. L’import que l’entitat santcugatenca rebrà el 2012 i el 2013 serà el mateix que l’Ajuntament va concedir el 2011: 43.345 euros cada any.

De l’altra banda, l’Ajuntament contribuirà al funcionament de l’escola infantil Kalil Ibrahim Aimar de la daira d’Aargub. L’objectiu és assegurar un àpat diari als nens i nenes d’aquest centre d’edats compreses entre els 3 i els 6 anys i per això, durant el 2012 i el 2013, SCAPS rebrà 13.000 euros. L’any 2000, l’Ajuntament i la daira d’Aargub van signar un conveni d’amistat i d’agermanament que es va renovar el 2009.

Passar l'estiu a Sant Cugat
Els propers 4, 5 i 6 de juliol arribaran a la ciutat 8 nens dels campaments sahrauis de la mà d'SCAPS per passar les vacances amb famílies d'acollida, dins el programa 'Vacances en Pau'

Més informació
 
Comentaris

Destaquem