La política a Sant Cugat mou més de 1.300 persones

Un 2% de la població de més de 14 anys milita o està afiliada en algun partit

Les agrupacions jovenils i les xifres de militància GRÀFIC: Sergi Felip Les agrupacions jovenils i les xifres de militància GRÀFIC: Sergi Felip
Un total de 1.323 persones estan vinculades a la política a Sant Cugat. És a dir, al voltant d’un 2% de la població de la ciutat majors de 14 anys estan compromesos ideològicament amb alguna agrupació política fins al punt de pagar una quota anual en benefici del partit. Aquestes dades s’han extret del cens de militants facilitat pels nou partits polítics amb una activitat habitual a la ciutat i de les set agrupacions juvenils que d’alguna manera són l’avantsala de la política adulta. Pel que fa a la secció adulta dels partits polítics, hi ha 1.663 persones que tenen carnet d’alguna agrupació local.

El rànquing

Convergència Democràtica de Catalunya és el partit que té més afiliats a la ciutat. Un total de 323 persones tenen carnet de militant mentre que 203 santcugatencs estan afiliats al seu soci Unió Democràtica de Catalunya. En total, CiU suma 526 veïns, els quals paguen 70 euros a l’any els de CDC i 61 els d’UDC. Els segons a la llista són els socialistes, amb 175 militants, seguits pel PP, amb 149. Els tres partits independentistes són els següents a la llista. ERC és la quarta agrupació amb més militants (85) i tant la CUP com Solidaritat Catalana per la Independència tenen 60 afiliats. En total, doncs, 205 persones tenen vinculació directa amb partits independentistes a Sant Cugat. Tanquen la llista ICV amb 33 militants, Ciutadans amb 30 i Un Altre Sant Cugat amb 12.

Els diners
Per militar en un partit s’ha de demostrar el compromís amb una aportació econòmica. La xifra varia segons l’agrupació, però oscil·la entre els 60 euros anuals (UDC, PSC, PP, UASC) i els 144 que han de pagar els membres d’ICV. La majoria de partits, però, ofereixen descomptes a persones aturades o a famílies que tenen més d’un membre afiliat al grup.

El planter de la política

Actualment, a Sant Cugat hi ha un total de 160 joves afiliats a les seccions juvenils dels partits. Tot i així, molts d’aquests estan vinculats als partits però constitueixen una unitat a part, és a dir, tenen un posicionament i ideologia pròpia, sempre vinculada amb la del partit gran, encara que no són independents electoralment. Per exemple, en el cas de la JERC, la JNC, la JSC i Joves d’Esquerra Verda (JEV) pots afiliar-te només al col·lectiu de joves sense necessitat de militar a ERC, CiU, PSC i ICV respectivament.

El grup de joves que té més militants a la ciutat és el de les Noves Generacions del PP, seguit per la JNC i la JERC. Per altra banda, aquests últims són els que paguen una quota més alta en contrast amb els membres dels JEV, que són els més barats ja que la seva quota és de caràcter voluntari.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem