Les formacions d'esquerres demanen explicacions pel cas del Complex de Mira-sol

ERC-MES, la CUP, ICV-EUiA i el PSC demanen al govern "la convocatòria d'una Junta de portaveus extraordinària" que detalli tota la informació referent al Complex Esportiu de Mira-sol

Els grups municipals d'ERC-MES, CUP, ICV-EUiA i PSC han fet pública, aquest dissabte 3 d'octubre, la seva "preocupació extrema" pel fet que "setmana rere setmana la nostra ciutat apareix als mitjans de comunicació relacionada amb presumptes casos de corrupció urbanística".

Les quatre formacions, que han emès un comunicat conjunt, després que el diari 'El País' publiqués que CDC s'hauria endut una comissió del 3% amb l'obra del Complex Esportiu de Mira-sol, espai que mai es va arribar a edificar, consideren que "aquesta preocupació política i ciutadana necessita rebre respostes immediates".

Els grups, que valoren "molt positivament" les dues comissions creades, la del golf i la del  cas Teyco, per esclarir a la ciutadania tota la informació relacionada amb els aspectes urbanístics que actualment estan sent investigats per la justícia, demanen que ara es faci "una convocatòria immediata d'una Junta de portaveus extraordinària", es faciliti "una còpia digital de tota la informació" relacionada amb el Complex Esportiu de Mira-sol i que s'inclogui de"forma prioritària l'anàlisi d'aquest cas en la Comissió Informativa Especial, aprovada pel Ple de setembre que aborda casos com el de Teyco".

Junta Extraordinària

Per la seva banda, Damià Calvet, Tinent d'Alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge de l'Ajuntament, ha explicat al TOT que en aquest cas "l'Ajuntament va actuar d'una manera correcta en el que és un procés de concessió, licitació i adjudicació d'una obra. Va ser un procés transparent i públic".

Calvet, que ha recordat el procés pel qual va passar l'obra fins a la seva rescissió del contracte, considera que es tracta d'un "procediment que es va fer ben fet. Per nosaltres es tracta d'un expedient d'obra".

Pel que fa a la informació que ha fet pública 'El País' sobre la possibilitat que CDC cobrés el 3% de l'obra, Calvet ha assegurat que "l'Ajuntament no entra en absolut en les donacions que la UTE pogués fer".

Finalment, i en resposta a la demanda que la CUP, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC han fet, aquest dissabte 3 d'octubre, en un comunicat conjunt, el Tinent d'Alcalde ha assegurat que "des d'aquest matí ja m'he posat en contacte amb alguns portaveus. Intentaré acabar de parlar amb tots abans del cap de setmana, però la idea és convocar una Junta Extraordinària el dilluns per fer les declaracions i esclarir el que calgui perquè volem ser molt transparents".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem